Aktualno

Za ‘Dubravku’ zainteresiran samo aktualni zakupac, Kolakova ‘Nautika’

Na natječaj za zakup poslovnog prostora restorana Dubravka na Pilama, u vlasništvu UTD Raguse pristigla je, neslužbeno doznajemo, samo jedna ponuda i to aktualnog zakupca tvrtke Nautika. Rezultati natječaja još nisu objavljeni, iako je jučer u 14 sati održano otvaranje ponuda.

Dvojbu, moguće, izaziva jedan od uvjeta natječaja koji se odnosi na prihod od ugostiteljske djelatnosti u iznosu od 25 milijuna kuna, što aktualni zakupac ne ispunjava, a na što je upozorila i odvjetnica Viktorija Knežević. Ona je, naime, istaknula kako je aktualni zakupac imao u 2020. godini ukupni prihod od 30 milijuna kuna, u što ulazi i iznos potpora za zaposlenike pa je sukladno javno dostupnim podatcima u toj godini od ugostiteljske djelatnosti imao oko 22,5 milijuna kuna, što ga, napomenula je, ‘ostavlja ispod granice za natječaj’.

Iz Gradske uprave za DuList su još jučer istaknuli tek kako će ‘nakon što završi proces odabira najkvalitetnijeg ponuditelja za zakup restorana Dubravka, Grad Dubrovnik priopćenjem o navedenom obavijestiti predstavnike medija i javnost’.

Natječaj je, podsjetimo, podignuo dosta prašine u javnosti budući da je dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević upozorila na jedan od uvjeta natječaja, a taj je da ponuditelj, odnosno budući zakupac mora u 2019., 2020. i 2021.imati prihod od minimalno 25.000.000,00 kuna, u svakoj od tih godina.
-Dakle, ako niste imali ukupno 75 milijuna kuna prihoda uključivo godine covida, nemate pravo sudjelovati u ovom natječaju, odnosno ne možete biti izabrani sve da ponudite veću cijenu i sve da ste recimo hrvatski branitelj koji inače ostvaruju pravo na prednost! – isticala je između ostalog Knežević.

Na to se oglasio i Grad Dubrovnik.
-Natječajni uvjet o ostvarenom prihodu od ugostiteljske djelatnosti u svakoj kod tri prethodne godine od najmanje 25 milijuna kuna, a što su zainteresirani ponuditelji dužni dokazati, propisan je iz razloga kako bi se osigurala profesionalna ozbiljnost prijavitelja koji moraju biti financijski sposobni ispunjavati obveze prema društvu UTD Ragusa te biti u mogućnosti ispuniti natječajni uvjet isplate konstruktivnog ulaganja u objekt koji iznosi 480.000 eura (+ PDV). Također, želi se osigurati i kontinuitet kvalitete ponude objekta koji se nalazi na samoj ‘recepciji grada’ – poručili su iz Gradske uprave.

Aktualni zakupac, tvrtka Nautika d.o.o. smatra da se natječaj trebao poništiti.

Pročitajte još

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

FESTA U OČIMA ŠKOLARACA Primorci, Župljani i Konavljani na panou, pod budnim okom Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija