GradUrednički izbor

Odvjetnica Viktorija Knežević iznijela teške optužbe: Tko ima promet od 25 milijuna kuna za natjecat se za Dubravku?

Odvjetnica Viktorija Knežević iznijela teške optužbe: Tko ima promet od 25 milijuna kuna za natjecat se za Dubravku?

Može li išta u ovom Gradu bez da netko nekome pokuša nešto namjestit?  – piše dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević na svom Facebook profilu, referirajući se na nedavnu objavu javnog natječaja za Dubravku, jedan od najljepših i najatraktivnijih prostora u Gradu. Restoran ide na novi javni natječaj za minimalno 40.000 eura mjesečno.

Prenosimo njen status.

Prostor je u vlasništvu UTD Ragusa koja je kao dioničko društvo u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika (80 %) obvezna taj natječan provesti na određeni način.

Između ostalog dužni su se držati Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora i Odluke Grada Dubrovnika o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora.

I sad gdje je tu namještaljka?

Ako pažljivo pogledate natječaj vidjet ćete da je jedan od uvjeta najtečaja da je ponuditelj ili ti ga budući zakupac imao u 2019., 2020. i 2021.g. prihod od minimalno 25.000.000,00 slovima DVADESET I PET MILIJUNA KUNA i to pazite molim vas sada u SVAKOJ od tih GODINA!

Dakle, ako niste imali ukupno 75 milijuna kuna prihoda uključivo godine covida, nemate pravo sudjelovati u ovom natječaju, odnosno ne možete biti izabrani sve da ponudite veću cijenu i sve da ste recimo hrvatski branitelj koji inače ostvaruju pravo na prednost!

25 milijuna kuna je ulaznica u klub povlaštenih od strane ove gradske vlasti koji mogu uzeti ovaj prostor u zakup i time postati još povlašteniji ili ti ga još bogatiji jer je u ugostiteljstvu položaj najvažniji resurs.
Sve i da ste najtalentiraniji kuharski chef koji ima ne znam kakvu Michelin zvjezdicu i nagrade, da ste uzeli kredit i stavili svu babovinu na hipoteku za tu zakupninu, da imate bankarsku garanciju koja pokriva sve vrijeme zakupa, Grad Dubrovnik odnosno UTD Ragusa vam ne vjeruju da ćete taj posao obavljati kao treba, nego jedino ako ste u godinama covida imali prihod od 25 milijuna kuna GODIŠNJE.

Naravno da je ovako nešto protivno Ustavu Republike Hrvatske, da je narušava tržišnu utakmicu, omogućava povlašteni položaj i da ovakav natječaj predstavlja suštinsku zlouporabu položaja i ovlasti.
Znali smo da niste za fair play, da vam pravo svih da pod jednakim uvjetima sudjeluju u tržišnoj utakmici ništa ne znači, ali nismo znali da ste to u stanju uvrstiti ovako nešto u javni natječaj i praviti se kao da je sve normalno!

Mislim da ovoga ni Bandić nije sjetio.

P.S. Joker pitanje, tko je taj milijunaš kojem se namješta?

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović