DuList IN

ZA DORIS BENDER! Humanitarna prodajna izložba autora Vjekoslava Benića

Humanitarna prodajna izložba autora Vjekoslava Benića, čiji je cilj prikupiti sredstva za našu lavicu Doris Bender, održat će se 22. travnja u Klubu Dubina. Početak je u 21 sat, a više detalja potražite na linku.

Vjekoslav Benić fotografijom se intezivno bavi 12, 13 godina, dok je u zadnje vrijeme najviše fokusiran na motive i detalje našeg Grada. Gledajući njegove radove može se primjetiti kako je riječ o ‘uličnim’ fotografijama na kojima prevladava minimalizam te kako on navodi – ‘ples tame i svjetla’. S vremenom mu je jednostavnost u fotografiji postala bitna, a kako bi se dodatno izrazio, često po svojim fotografijama digitalno crta apstrakcije koje će prvi put izložiti 22. travnja u 21 sat.

Izložba je humanitarnog tipa te će biti moguće kupiti neku od izloženih fotografija, a sav prikupljeni novac donirali bi nevjerojatno hrabroj Doris Bender, 23-godišnjoj djevojci koja je zbog plućne bolesti na bolničkom liječenju više od dvije godine i to kao jedini ovakav slučaj u Hrvatskoj. Plućna funkcija od samo 25 posto, najteži oblik astme, epilepsija, dijabetes i niz drugih dijagnoza pretvorili su bezbrižni studentski život nekadašnje sportašice u stalnu borbu za dah, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta, obitelji i prijatelja.

Nažalost njeno se zdravstveno stanje unatoč brojnim dosadašnjim terapijama ne popravlja, a slijedi joj niz zahtjevnih operacija i terapija u inozemstvu. Ovim putem voljeli bi joj dati ono što najviše treba – što više pozitivne energije i podrške, ali i simboličnu financijsku pomoć za potrebna liječenja.

Nakon otvorenja izložbe organizatori pozivaju sve zainteresirane u klub na koncert official tribute benda EKV ‘Krug’.

Pročitajte još

Miro Bronzić o velikoj obljetnici – dvadeset godina Ljetne škole filma Šipan

Maria Prkut

Glazbenica Ema Jusić predstavila novu pjesmu ‘Sami’

Dulist

BARBARA KNEZ SABLJO SAVJETUJE Kako urediti taracu za ljetna druženja?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija