Aktualno

Vukina foto priča – Senegal

Dubrovački turistički vodič Ivan Vuković ‘Vuka’ ponovno nam se javio i to s nove lokacije. Nakon što je nedavno posjetio Cabo Verde, sada se uputio u – Senegal i poslao nam živopisne fotografije.

-Zemlja u kojoj je hrvanje popularnije od nogometa. Službeni jezik je Wolof, a i ‘french’ što se da naslutiti kako dobra peciva imaju. Država koja je najzapadnija kontinentalna točka Afrike. I svi su tako nasmiješeni i prijateljski raspoloženi… Ta srdačnost i gostoljubivost ima naziv na njihovom jeziku i njome se ponose – Teranga – rekao je Vuković.

Senegal je ‘Zemlja Teranga’, čije je značenje zapravo vrijednost duboko utkana u svakodnevni život ove zapadnoafričke države. Riječ Teranga, koja se također piše i ‘Teraanga’ dolazi iz lokalnog dijalekta Wolof, a značenje bi joj bilo toplina, velikodušnost i dijeljenje, što je i sam srž senegalskog načina života, navodi Vuković.

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija