AktualnoUrednički izbor

Isplivao ugovor bolnice i Parking Tima. Na parkiralištu se nastavljaju prepucavanja na teret građana!

Isplivao ugovor bolnice i Parking Tima. Na parkiralištu se nastavljaju prepucavanja na teret građana!

Opća bolnica Dubrovnik raspisala je javni natječaj za davanje u zakup parking prostora u vlasništvu bolnice, no prepucavanjima čini se ipak nema kraja. Hrvatska Udruga Korisnika Parkirališnih Usluga na društvenim mrežama objavila je Ugovor o zakupu zemljišta – parking površine ispred Opće bolnice Dubrovnik potpisan 2015. godine s tadašnjim zakupcem Parking Timom. U komentarima se povela i rasprava s obzirom na to da je ugovor potpisan na šest godina, čime je trebao biti na snazi do 2021. godine. Iz HUKPU pojasnili su o čemu se točno radi:

– Formalno rečeno, nije im istekao ugovor, bolnica je slanjem prve uplatnice, nakon isteka ugovora, sukladno Zakonu o obveznim odnosima, isti produžila! Za cjelokupnu situaciju je, sukladno našim informacijama i tumačenjima, kriva bolnica zbog neprofesionalnosti i samo iz njima znanih razloga, neraspisivanja novog natječaja nakon isteka ugovora. Nažalost, sada su korisnici u limbu gdje su primorani trpiti zbog sukoba dvije strane – tvrde iz HUKPU.

Zanimljivo je kako su iz bolnice proteklog tjedna objavili kako je parking za korisnike i djelatnike bolnice besplatan do daljnje obavijesti, no znak o besplatnom parkiranju jutros je prekrižen selotejpom. Građani su s pravom zbunjeni, a što se točno događa s parking prostorom čini se i dalje ostaje nejasno.

 

Foto: Hrvatska Udruga Korisnika Parkirališnih Usluga/Facebook 

 

 

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist