Aktualno

Prva obljetnica smrti dugogodišnjeg kardinalnog župnika don Stanka Lasića

Na prvu godišnjicu smrti dugogodišnjeg katedralnog župnika dr. sc. don Stanka Lasića u ponedjeljak 6. ožujka u 18 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku služit će se misa koju će predvoditi sadašnji župnik don Marin Lučić.

Stanko Lasić rođen je 1942. godine u Jarama u Hercegovini. Za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 1967. godine u Splitu. Vršio je mnoge svećeničke službe. Najdulje je bio župnik u dvjema župama, dvadeset godina u Smokvici i gotovo trideset godina u katedralnoj župi u Dubrovniku. Kanonikom Stolnog kaptola imenovan je od njegovog obnavljanja 2016. godine. Bio je i generalni vikar biskupije. Doktorirao je 1984. godine na Papinskoj akademiji Alfonsiana u Rimu, te je predavao predmete moralne teologije na teološkim institutima u Splitu, Mostaru i Dubrovniku. Briga za obitelji bila mu je na srcu te je pokrenuo obiteljske škole u Dubrovniku koje se i danas održavaju. Generacije dubrovačkih gimnazijalaca pamte ga kao svog vjeroučitelja koji je svake godine organizirao hodočašća u Rim. Ostavio je traga i u kulturnom životu Grada jer je neumorno priređivao brojna kulturna događanja. Posljednje godine života proveo je u Svećeničkom domu u Dubrovniku gdje je preminuo 6. ožujka 2022. godine. Pokopan je u rodnom mjestu. Objavio je knjige “Pravo na rođenje u učenju Crkve” i “Župnikovi zapisi i sjećanja”, navode iz Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija