Zanimljivosti

Vrtići županije obilježili Dan europskog broja 112

mup obiljezavanje dana 112

Povodom obilježavanja Dana europskog broja 112 Služba civilne zaštite Dubrovnik pozvala je sve škole i vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da djecu upoznaju s brojem 112 i njegovom ulogom te ih potaknu na izradu radova u raznim tehnikama na temu broja 112 s kojim će škole i vrtići urediti prigodne panoe, priopćili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Tim povodom brojne su škole i vrtići iz cijele Županije izrazili želju za edukacijom, pa su djelatnici Službe civilne zaštite Dubrovnik, zajedno s predstavnicima hitnih službi, proveli edukaciju djece u 4 predškolske ustanove – DV „Leptirić“ u Trstenom, DV „Pile“ u Dubrovniku, DV „Korčula“ i DV „Ston“. Edukacijom je obuhvaćeno više od stotinu polaznika vrtića različitog uzrasta. U edukacije su se uključile i Stanice HGSS-a Dubrovnik i Orebić, teritorijalno nadležne policijske postaje, DVD Korčula, dok je u Dubrovniku sudjelovao i Zavod za javno zdravstvo.

Djeca su se kroz edukacije upoznala s ulogom i važnosti jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, imali su priliku upoznati predstavnike hitnih i spasilačkih službi koje putem broja 112 možemo pozvati, a primjereno dječjoj dobi razgovaralo se i o velikim nesrećama i katastrofama.

Izrađujući broj 112 mališani su pokazali iznimnu kreativnost, a edukacije će se nastaviti i nakon 11. veljače jer škole i vrtići gotovo svakodnevno traže ovakva druženja koja drže iznimno korisnim i važnim. Idući vrtić koji će hitne službe posjetiti bit će DV Putniković koji je već poslao svoje prekrasne radove na temu hitnih službi i broja 112.

Foto: MUP

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1927. Rođen skladatelj Mario Nardelli

Dulist

U HILTON IMPERIALU DUBROVNIK Predstavljanje premium turističke ponude

Dulist

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist