Županija

VRIJEDAN 14 MILIJUNA EURA Potpisan ugovor o financiranju izgradnje OŠ Cavtat

dan opcine 211023 sjednica 14 840x560 1

Svečano potpisivanje ugovora o financiranju nove zgrade OŠ Cavtat, kao i sporazuma o partnerstvu, upriličeno je u subotu navečer u dvorani na Grudi, u sklopu održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Konavle.
Vrijednost ugovora sukladno ranije donesenoj Odluci o financiranju Ministarstva znanosti i obrazovanja je viša od 14 milijuna eura. Ugovor su potpisali ministar Radovan Fuchs i župan Nikola Dobroslavić, a sporazum o partnerstvu, župan i općinski načelnik Božo Lasić.
-Najveći problem danas je bio hoće li sletjeti avion u Split ili Dubrovnik jer su u ministar ugovori. Ministre, bilo je pripremljeno da netko dođe po vas u Split da napokon potpišemo, ugovore. Ovo je projekt koji je trajao 10 godina, a neki kažu 20 i više – rekao je načelnik Lasić.
Ministar Fuchs istaknuoje kako je kako je ovo simboličan početak još jednog projekta u Vladi Andreja Plenkovića
-Jednako sam uzbuđen kao i načelnik općine Lasić i župan Dobroslavić. Ovo je prva škola koja će biti financirana iz MPO-a – rekao je ministar Fuchs.
Projekt nove zgrade OŠ Cavtat će se realizirati u dvije etape. Prva etapa podrazumijeva izgradnju kolno pješačke prometnice (oznaka profila 2C), kolnik širine 2 x 2,5 m + nogostup širine 1,6 metara duljine 200 metara, građenje potpornih kaskadnih zidova i to zapadni zid duljine 78,51 metara, istočni zid duljine 38,91 metra i sjeverni zid duljine 41,55 metara, te polaganje instalacija u trupu prometnice vodoopskrbnog cjevovoda, oborinske odvodnje, distributivna telekomuinikacija (TDK), elektroinstalacija i javna rasvjeta.
U drugoj fazi izgradit će se zgrada javne i društvene namjene koja se sastoji od zgrade škole s dvoranom etažnosti suteren, prizemlje i kat (S+P+1K), ravnog dijelom prohodnog krova, visine 11,90 metara mjereno od najniže točke uređenog terena uz zgradu do gornjeg ruba ravnog krova, ukupne bruto površine 7047,49 m2 te gradnja pripadajućih otvorenih sportskih terena, parkirališta i interne prometnice.
Vlada RH je u rujnu 2019. godine za potrebe izgradnje škole prepustila Općini Konavle zemljište na Rajkovom dolu.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist