Grad

Vodovod izvadio 2,5 kubika masnoće iz kanala u Ulici Vara

Vodovod izvadio 2,5 kubika masnoće iz kanala u Ulici Vara

Ukupno 2 i pol kubika masnoće djelatnici Vodovoda Dubrovnik izvukli su iz samo 18 metara odvodnog kanala u Ulici Vara u povijesnoj jezgri. Ova interventna akcija pokrenuta je kako bi se očistio tamošnji kanal koji je bio gotovo do vrha začepljen masnoćom i raznim materijalima poput papirnatih maramica.

-Prilikom priprema za sezonu svake godine vršimo pregled sustava odvodnje, a posebno pregledavamo kritične točke poput ove. Iz iskustva proteklih sezona znamo točno na kojim mjestima je sustav posebno podložan začepljivanju, a u pravilu su to ovakvi kanali kojima gravitira nekoliko ugostiteljskih objekata. Nažalost, masnoća se brzo nakuplja, pa je potrebno reagirati čim prije. Stoga smo i ove radove odradili odmah čim smo vidjeli kakvo je stanje – rekao je član Uprave Vodovoda Dubrovnik Vicko Begović.

-Nisu masnoće jedini problem. Nedavno smo u Ulici od Pustjerne očistili kanal koji je bio začepljen betonskim ljepilom. Netko je izvodio građevinske radove i pri tom nesavjesno ispustio ljepilo u kanal te ga tako začepio. Ali i taj problem djelatnici Vodovoda su uspješno savladali – dodao je Begović.

Ovakve akcije Vodovod provodi konstantno, pa tako, nakon što su ovi kanali očišćeni te spremno čekaju sezonu već je na redu još jedna kritična točka.

-U Ulici iza Roka imamo još kanal koji je sve puniji masnoćama te ćemo i njega što hitnije očistiti, najvjerojatnije do kraja ovog tjedna – najavio je Vicko Begović te dodao kako su radove na čišćenju izvršili u ranim jutarnjim satima kako bi se ometanje života tamošnjih stanovnika i poduzetnika svelo na najmanju moguću mjeru.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist