Crna kronika

Voditelj ugostiteljskog objekta prisvojio dio prometa, radnicima plaće davao u gotovini

blank

Kaznenim djelima gospodarskog kriminaliteta 47-godišnji voditelj ugostiteljskog objekta iz Dubrovnika pričinio je materijalnu štetu od preko pola milijuna kuna.

Naime, kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnji voditelj ugostiteljskog objekta iz Dubrovnika počinio kaznena djela ‘Pronevjera’, ‘Utaja poreza i carine’  te kazneno djelo ‘Neisplata plaće’.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 2019. godine prisvojio dio prometa u iznosu od gotovo 400 tisuća kuna. Isto tako je utvrđeno da nije prikazivao stvarno ostvareni promet ugostiteljskog objekta, s ciljem djelomičnog izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodatnu vrijednost.
Također, isti voditelj je trojici zaposlenika tijekom 2018. i 2019. godine isplaćivao dio plaće u gotovini, a da pri tom nije obračunavao i uplaćivao propisana davanja iz plaće. Ukupna materijalna šteta opisanim kaznenim djelima je 512.839,00 kuna.
Protiv voditelja ugostiteljskog objekta podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Zapalio se auto na Ilijinoj glavici, vatrogasci na terenu

Dulist

Požar u restoranu u Širokoj ulici, na intervenciji osam vatrogasaca

Dulist

Muškarac (86) pobjegao iz doma za starije i aktivirao bombu

Dulist