Grad

VODIČ KROZ SUSRET SHKM (1.) Donosimo raspored svih dežurnih službi!

Luka Gruž SHKM

Dubrovnik se sprema za dvodnevni susret oko 35 tisuća mladih ljudi koji će se održati ovaj vikend, 26. i 27. travnja. Prve asocijacije na SHKM su, osim ‘Na slobodu pozvani’, enormne su gužve koje će se stvarati ta tek dva dana i naravno, potencijalni prometni kolaps.

Dodajmo uz to i dolazak četiri cruisera taj vikend, s točno 7.031 putnika.
Iako organizacijski dobro isplaniran, pitanje je kako će se SHKM u praksi odviti – stoga Vam DuList iz tiskanog izdanja donosi plan i program svih službi koje će ta dva dana paziti na sigurnost građana, mladih i posjetitelja grada. Naravno, uz preporuku, ako ikako možete ostanike doma, jer kretanja vozila (osim onih s dozvolom) su većim dijelom Grada onemogućena.

LIBERTAS DUBROVNIK – Besplatan prijevoz za SVE!
Iz Libertasa Dubrovnik obavještavaju kako će se na dan održavanja Susreta hrvatske katoličke mladeži dana 26. travnja linije u gradskom i prigradskom prometu prometovati sukladno privremenoj prometnoj regulaciji, odnosno prilagođavat će se trenutačnoj situaciji na prometnicama.
– Sve korisnike molimo na strpljenje i razumijevanje, a sve kako bi spomenuti događaj protekao u najboljem redu – poručuju iz Libertasa.
Tako će primjerice linije 1A od 6 do 22 sata prometovati slijedećim područjem: ACI marina – Rožat – Mokošica (novo okretište) – Lozica – Most dr. Franja Tuđmana – Sustjepan – Šipčine – Tommy – Pile – INA – Šipčine – Sustjepan – Most dr. Franja Tuđmana – Mokošica (novo okretište) – Rožat – ACI Marina. Linija 1B prometovat će slijedećim područjem: Nova Mokošica – Lozica – Most dr. Franja Tuđmana – Sustjepan – Šipčine – Tommy – Pile – INA – Šipčine – Sustjepan – Most – Mokošica. Linija 17 prometovat će na slijedeći način: ACI marina – Šumet – Brgat – Bosanka i obratno. Linije 2,3,5,7,8 u vremenu od 6 do 22 sata neće prometovati. Linija br. 6 prometuje na relaciji Babin kuk – Dom zdravlja i obratno, linija br. 8 na relaciji Viktorija – Žičara i obratno, dok linija br. 4 neće prometovati do Pila već na relaciji Hotel Palace – Dom zdravlja i obratno
Direktor Đuro Deranja rekao nam je i kako će svim mladima koji će prisustvovati ovom susretu uz akreditacije biti besplatan prijevoz, a naknadno je naznačio i kako će prijevoz biti besplatan i ne samo za sudionike susreta.

POLICIJA – Broj policijaca je tajna
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će provoditi mjere osiguranja Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 26. i 27. travnja u Dubrovniku. Policija će poduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi ovaj Susret prošao mirno te kako bi se svi sudionici ovog skupa osjećali sigurno – ističu iz PU.
Posebna pozornost, dodaju, posvećuje se privremenoj regulaciji prometa, a o načinu na koji će se promet odvijati u te dane, javnost će biti na vrijeme obaviještena. Odluku o načinu odvijanja prometa, o ograničenjima i zabrani prometovanja i slično, donosi Grad Dubrovnik. Tijekom osiguranja ovog velikog skupa bit će angažiran dovoljan broj policijskih službenika, a točne podatke o njihovom broju ne možemo iznositi.
– Ovim putem pozivamo građane na razumijevanje i strpljenje kako bi ovaj Susret hrvatske katoličke mladeži prošao u što sigurnijem i dostojanstvenijem ozračju – zaključuju.

Pročitajte još

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović