Grad

OVAKO izgleda obnovljeni Hotel Dubrovnik Palace

ALH Palace

Hotel Dubrovnik Palace, visokokategornik Jadranskih luksuznih hotela (ALH) nakon višemjesečne rekonstrukcije svih smještajnih jedinica danas će se u 17 sati svečano otvoriti te predstaviti partnerima i javnosti.

U potpunu rekonstrukciju soba i apartmana uloženo je više od 40 milijuna kuna što je ujedno i prva značajnija investicija u Hotel Dubrovnik Palace od njegova otvorenja 2004. godine.

Obnova hotela koji je svoja vrata gostima otvorio početkom travnja, izvela se u suradnji s poznatim hrvatskim arhitektonskim studijem 3LHD, a hrvatski dizajn obilježit će i nastavak investicijskog ciklusa Jadranskih luksuznih hotela najavljenog za 2015.godinu.

Završena temeljita rekonstrukcija hotela suvremeni je nastavak djela kojeg je 1972. godine projektirao arhitekt Vincek, kaskadno uklopljen na padinama podno brda Petka s pogledom na elafitsko otočje. Unutarnji dizajn Hotela Dubrovnik Palace koji se odlikuje minimalizmom i suzdržanosti, odabirom prirodnih materijala i skladom boja, kako bi se posebno naglasio doživljaj raskošnog prirodnog mediteranskog ambijenta u kojem je hotel smješten, nije se mijenjao prilikom potpune rekonstrukcije smještajnih jedinica.

Naime, prilikom obnove velika važnost se posvetila upravo hrvatskom dizajnu s naglaskom na izvorni domaći proizvod koji je rađen ekskluzivno za Hotel Dubrovnik Palace, a koji zahtjeva vrhunsku kvalitetu i udobnost, ali ne očekuje pompoznost i nametljivost dekora. Interijer soba potpisuje studio 3LHD, a mobilijar i dekoracija su dizajnirani i odabrani namjenski za sve tipove soba kako bi se postigao jasan i prepoznatljiv identitet.

– Nit vodilja u razvijanju konceptu oblikovanja prostora bilo je povećanje funkcionalnosti i estetske kvalitete. Drvo, prirodni materijali, zavjese i tkanine pažljivo su odabrani kako bi se osigurala ugodna i opuštena atmosfera s fantastičnim pogledom na Elafite – izjavio je tim arhitektonskog studija 3LHD koji kreirao novi interijer soba.

Hotel Dubrovnik Palace raspolaže sa 308 soba i apartmana zajedno sa VIP krilom, koje se proteže na deset katova te svaka soba ima balkon ili terasu s pogledom na more. Ugođaj u sobama pojačavaju prirodni materijali usklađeni s modernim uređenjem, umjetničkim konceptom i svježinom. Boje materijala i namještaja mijenjaju se ovisno o tipu sobe, pa tako tkanine, zavjese i tepisi čine kolorit koji prevladava u sobi.
Pri dizajnu namještaja 3LHD je surađivao sa produkt dizajnerima iz studija Grupa (Tihana Taraba, Ivana Pavić i Filip Despot), koji su za hotelsku sobu napravili mobilni namještaj i lampe: fotelje i noćni stolići iz kolekcije Monk (proizvođač Kvadra – hrvatski dizajn brand za proizvodnju namještaja), lampe Arigato. U suradnji s umjetnicom Mare Šuljak razvijene su art grafike (zidne tapete) sa stiliziranim motivima Mediterana, smještene iznad uzglavlja kreveta, a pri odabiru tkanina, zavjesa i prekrivača na projektu su s 3LHDom surađivale i modne dizajnerice iz Studija I-GLE.

Art grafike (zidne tapete) koje se nalaze na zidovima soba sa stiliziranim mediteranskim motivima inspirarinom okruženjem Hotela Dubrovnik Palace dizajnirala je Mare Šuljak, akademska slikarica.

Filozofija implementacije hrvatskog dizajna i produkta planira se i u budućim investicijama hotelske kompanije Jadranski luksuzni hoteli obzirom da upravo spoj hrvatskog proizvoda i visoke kvalite usluge po međunarodnim standardima pozitivno utječe na konkurentnost hrvastkog turizma.

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist