Grad

Voda u Župi za piće, za Dubrovnik se još uvijek ne zna!

Voda

Iako su se jutros u Dubrovniku pojavile oprečne informacije, kako doznajemo čak deveti dan zaredom voda na području tog grada još uvijek nije za piće. Naime, još nije gotova službena analiza iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, a iako je na gotovo svim izvorištima mutnoća vode u dozvoljnim vrijednostima, još uvijek se ne zna kakva je situacija u dijelu vodovodne mreže.
-Mutnoća izvorišta Omble, Palate, Duboke ljute, Šumeta i Zavrelja je unutar dozvoljenih vrijednosti – rekla nam je Selma Čustović, voditeljica Odjela kontrole kvalitete i sanitarnog nadzora Vodovoda Dubrovnik, koja je naglasila kako se prvi rezultati za Dubrovnik očekuju sutra.
– Rezultate analize uzoraka iz mreže grada Dubrovnika, Zatona, Brsečina i Šumeta čekamo i po primitku izvješća ZZJZ DNŽ obavijestiti ćemo potrošače. Prve rezultate analize očekujemo sutra – rekla nam je Čustović i dodala kako je za Župu Dubrovačku potvrđeno da je voda već sad ispravna za piće.
– Kemijska i mikrobiološka analiza uzoraka iz vodovodne mreže Duboke ljute i Zavrelja je uredna, i ta voda odgovara Zakonu za ljudsku potrošnju – istaknula je Čustović.
Podsjetimo, zamućenje vode dogodilo se nakon rekordnih 191. litre kiše koja je u Dubrovniku pala u prošli ponedjeljak. Šire područje tog grada od tada je bez pitke vode.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist