Grad

50 taksista ostalo bez dozvole, a njih 119 prijavilo Perića USKOK-u

50 taksista ostalo bez dozvole, a njih 119 prijavilo Perića USKOK-u

Autotaksi prijevoznici grada Dubrovnika uputili su priopćenje za javnost povodom najnovije serije oduzimanja dozvola. Prenosimo ga u cijelosti.

„Saga oko „novog taksi sustava“ se nastavlja, koji je po rješenju Ministarstva financija, Porezne uprave proglašen ne zakonitim i nepotrebnim.

Svjedočili ste pokušaju produljenja dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza na području grada Dubrovnika 6. kolovoza, dakle prije nešto više od mjesec dana kada je oko 80 taksi vozača kolektivno posjetilo Ured za turizam, more i poduzetništvo na Pilama s ciljem produljenja dozvola, a pročelnik Perić niti tajnica Dubravka Nebergoj (koja je inače zadužena za taksiste) nisu se udostojili pojaviti na svome radnom mjestu te argumentirano ili bilo kako drugo objasniti zašto ne žele produžiti dozvolu za obavljanje autotaksi prijevoza. Pročelnik Perić je na jednome ‘svome’ portalu objasnio kako nema vremena baviti se taksistima!

To je dokazao jučer, 9.rujna, kada je više desetaka kolega dobilo Odluku o oduzimanju dozvole potpisano od strane dotičnog diplomiranog turizmologa Perića.

Naime, danas su počela pristizati Odluke o oduzimanju dozvola, njih 40, jer kolege nemaju potrebiti pečat za 2014., ali ni za 2013. godinu kada zbog lokalnih izbora i pogodovanja pojedincima nije bilo ovjere koja sukladno odluci Gradskog vijeća treba biti održana svake godine. Prilikom ovjere dozvola gradska odluka u članku 22. alineja 1. – 12. izričito kaže što sve treba zadovoljavati prijevoznik prilikom godišnje ovjere, a to je:

Članak 22.
− uvjerenje da nema nepodmirenih dugovanja prema jedinici lokalne samouprave koja
izdaje dozvolu,
− uvjerenje da nije više od dva puta pravomoćnom odlukom prekršajno kažnjen za teži prekršaj povezan s obavljanjem djelatnosti cestovnoga prijevoza putnika u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu ili propisima iz područja sigurnosti cestovnoga prometa, kao i odlukama o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu,
− licenciju za obavljanje autotaksi prijevoza,
− uvjerenje o položenom ispitu iz čl. 37. ove Odluke,
− presliku prometne dozvole,
− izvješće Državnoga zavoda za mjeriteljstvo o ispitivanju taksimetra, ne starije od godine dana,
− uvjerenje da protiv njega nije pokrenut kazneni postupak,
− obrtnicu, rješenje o upisu u registar trgovačkoga suda, ugovor o radu,
− dokaz o sjedištu, tj. prebivalištu na području jedinice lokalne samouprave,
– presliku radne knjižice ili drugu dokumentaciju kojom se dokazuje ostvareni radni staž“
− dokaz o završenoj srednjoj stručnoj spremi u zanimanju vozač motornoga vozila,
− dokaz o vozačkom iskustvu od minimalno 4 godine.“

U prilogu dostavljamo dopis koji je predsjednik udruženja po naputku Perića izvjesio po stajalištima iz kojeg je razvidno da on zahtjeva nešto sasvim drugo u odnosu na odluku koju je sa svim izmijenama i dopunama prihvatilo Gradsko vijeće grada Dubrovnika, ali svijestan protuzakonite radnje dopis nije potpisao.

Naglašavamo kako su odluku o prestanku važenja dozvole dobili svi oni vozači koji nisu ugradili novi taksi sustav, a ispunjavaju sve uvjete koje propisuje odluka o autotaksi prijevozu u gradu Dubrovniku.

Kolege imaju i potvrdu od komunalnog redarstva grada Dubrovnika da su nazočili novo izmišljenoj provjeri mimo odluke o autotaksi prijevozu.

Iz svega proizlazi sumnja na zloupotrebu položaja i ovlasti iz čl. 291. Kaznenog zakona o čemu će svoje mišljenje dati USKOK-u kojemu je posla kaznena prijava od kako saznajemo 119 taksi vozača koji nemaju pečat u dozvoli za obavljanje autotaksi prijevoza.

AUTOTAKSI PRIJEVOZNICI GRADA DUBROVNIKA“

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist