Garaža

Vlahušić u petak s Prkom o garaži

Vlahušić u petak s Prkom o garaži

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ovog petka, doznajemo, putuje za Zagreb.

Razlog – sastanak s Božom Prkom, predsjednikom Uprave Privredne banke Zagreb na temu garaže.

Vlahušić Prku, naime, mora izvijestiti o tijeku pregovora s Midia Grupom, odnosno o rezultatima sastanka koji se jučer dva i pol sata odvijao u Maloj vijećnici.

Iako jučer ništa konkretno između Grada i Midije nije dogovoreno, daljnji potez je očito na PBZ-u, koja je već ranije dala rok do 31. siječnja za podmirenje kreditnih obveza koje Garaža Dubrovnik ima prema ovoj banci.

Kako Grad Dubrovnik, prema tvrdnjama samog Grada, nema na temelju čega preuzeti obveze plaćanja 14 milijuna kuna, a Midia očito nema odakle plaćati svoje obveze jer je garaža neprofitabilna, još nije izvjesno kako će se riješiti ova agonija koja već neko vrijeme traje.

Sada je očito potez na PBZ-u, a kako je jučer medijima objasnio Vlahušić – jedan od mogućih scenarija jest da PBZ Midia grupu izbaci iz 'igre' i preuzme od 1. veljače njen udjel u garaži. Sve bi vjerojatno trebalo biti jasnije nakon petka, a o svemu će se Vlahušić pred vijećnicima i javnosti morati očitovati u subotu na Gradskom vijeću.

Doznajemo da gradonačelnik u Zagreb putuje sam. Jer jučer je dogovoreno kako će ubuduće sve pregovore oko garaže i s PBZ-om i s Midia grupom voditi on osobno.

– Najveći je ionako teret na meni, jer ja to trebam predložiti Gradskom vijeću. Nije to nepovjerenje u Nika (Šalju, op. a.) jer taj tehnički dio obavio je korektno. Utvrđujemo te stvari, raščistili smo poprilično toga, ali sad ulazimo isključivo u pravno-političku sferu – objasnio je Vlahušić.
 

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović