Garaža

Midia grupa traži zatvaranje Javne garaže

Midia grupa traži zatvaranje Javne garaže

Midia grupa uputila je danas nalog o hitnom zatvaranju Javne garaže na Ilijinoj glavici i to najkasnije do srijede 1. veljače u 17 sati, uoči Feste svetoga Vlaha, kako se i najavljivalo.

Podsjetimo, do 31. siječnja trebao se postići dogovor između Grada i Raguse parkinga s jedne i Garaže Dubrovnik kao vlasnika objekta s druge strane, uz rješavanje duga PBZ-u od 14 milijuna kuna. To su nam potvrdili i iz Grada Dubrovnika.

– Poslali su oko 15 sati dopis da PBZ nije prihvatila ponudu i da traže hitno zatvaranje garaže – istaknuo je Mario Tevšić, viši stručni suradnik iz gradskog Odsjeka za odnose s javnošću, naglasivši kako Grad Dubrovnik ne prihvaća takvu odluku o zatvaranju javne garaže. Nakon što je zaprimljen dopis Midia grupe, održan je hitan sastanak u Gradu Dubrovniku s kojeg je upućen dopis društvu Ragusa parking da se ne provede zatvaranje javne garaže.

– Temeljem zaprimljenih e-mailova od Garaže Dubrovnik d.o.o. po naslovima „Zaključci sa sastanka s PBZ d.d. uoči isteka roka 31.1.2012. za postizanje formalnog sporazuma“ i „Odluka i uputa o zatvaranju objekta“, kao suvlasnik Ragusa parkinga d.o.o. i gradonačelnik Grada Dubrovnika ne dajem suglasnost na predloženu Odluku i uputu o zatvaranju objekta te nalažem da Garaža nastavi s normalnim poslovanjem – glasi dopis kojeg je gradonačelnik Andro Vlahušić objavio na službenim stranicama.

U isto vrijeme, spominje se i ovrha nad Javnom garažom od strane PBZ-a, što Tevšić komentira na slijedeći način:
– Ne može se ovršavati gradska imovina, jer nema pravne osnove da Grad bude sudužnik – zaključio je Tevšić.

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Olga Muratti također je bila na današnjem sastanku. Ona kaže kako u Gradu Dubrovniku nisu za zatvaranje garaže.

– Ostajem pri onome da treba razgovarati i pregovarati. I bez obzira na današnji rok ne možemo donijeti drugu odluku jer bi ona bila ishitrena i za nju nemamo nikakvo zakonsko uporište – zaključuje Muratti.

Ovom prigodom, podsjetit ćemo i na nedavni odgovor Midia grupe duListu, a upravo na temu neizvjesne situacije i mogućnosti zatvaranja javne garaže uoči Feste sv. Vlaha:

– Midia Grupa je od početka razvoja Projekta Ilijina Glavica, tijekom svih mnogobrojnih izazova na razvoju i kasnijem radu iste, pokazala kao odan, korektan i više nego pouzdan partner Gradu Dubrovniku. Isto je posebice razvidno već i samim dovršavanjem predmetnog Projekta u gotovo nemogućim uvjetima te kasnijim strpljenjem unatoč višegodišnjim odnosno trajnim multimilijunskim dugovanjima prema Garaži Dubrovnik d.o.o. (članu Midia Grupe).
 
Međutim unatoč najboljim namjerama, trenutna situacija uključivo nepostupanje po punovažećim ugovorima vezanim uz Projekt Ilijina Glavica, primorala je PBZ d.d., Poslovnu banku Projekta, da počne koristiti prisilnu naplatu potraživanja te da ozbiljno zaprijeti postavljanjem krajnjeg roka rješavanja nastale situacije najkasnije do kraja siječnja 2012. godine.

Stoga, ukoliko se ne postignu zadovoljavajući formalni dogovori, primarno za PBZ d.d., što trenutno ovisi isključivo o Gradu Dubrovniku, nećemo imati izbora nego poduzeti, među ostalim, sve radnje navedene iz našeg gornjeg dopisa od 18. siječnja 2012. godine. Vrijeme poduzimanja istih ovisit će o razvoju događanja u naredna 2 tjedna – odgovorila je dulist još prije 11 dana Ana Silov, zamjenica voditelja financija i administracije Midia grupe.
 
 
 

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović