Politika

VLAHUŠIĆ TRAŽI SMJENU PEZA ‘Sa svakim kruzerom koji neće uploviti u Dubrovnik, gubi se milijun kuna’

VLAHUŠIĆ TRAŽI SMJENU PEZA 'Sa svakim kruzerom koji neće uploviti u Dubrovnik, gubi se milijun kuna'

S iskusnim ljudima i profesionalcima još stignemo spasiti cruising sezonu – ističe u priopćenju za medije kandidat za gradonačelnika platforme Dubrovnik naš Grad Andro Vlahušić.
-Dubrovnik je, među ostalim, grad pomoraca. U povijesti, oni su stvorili mrežu trgovine i spojili grad s cijelim svijetom. I danas dubrovački pomorski časnici ostvaruju impresivne kapetanske i menadžerske karijere na najvećim svjetskim kompanijama. Zato je 2017. bilo lako pronaći nekoga stručnog i iskusnog da dođe na čelo Lučke uprave Dubrovnik. Ipak, HDZ se odlučio na potpuno suprotan pristup te imenovao osobu koja nema niti dana radnog staža, niti sata obrazovanja u pomorstvu. Iako nije zadovoljavao uvjete natječaja, za ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik imenovan je HDZ-ov stranački operativac (ono što se nekad nazivalo partijski komesar) Blaž Pezo. Bunila se tada dubrovačka javnost, ali komesar je trljao ruke. Za poslušnost i odanost, nagrađen je uglednom funkcijom o kojoj u Dubrovniku ovise stotine radnih mjesta. Svjestan načina na koji je imenovan, nastavio se baviti isključivo stranačkim, a ne profesionalnim zadacima.
Zato danas Dubrovnik zaobilaze kruzeri. Jer, dok je ravnatelj lučke uprave sastančio u stranci, u Lučkoj upravi nije bilo nikoga da pripremi i razradi epidemiološke protokole koji su preduvjet za prijem brodova na kružnim putovanjima – navodi Vlahušić u priopćenju te nastavlja:

– Nažalost, ni gradonačelnik Franković nije napravio ništa u pripremi protokola obilaska Grada, ulaska u muzeje, na zidine ili kretanja u organiziranim grupama na epidemiološki siguran način. I stotine radnih mjesta je postalo je ugroženo. Autobuseri, taksisti, vodiči, suvenirnice i ugostiteljski objekti ostat će već drugu godinu za redom bez prihoda. Oni to neće moći preživjeti. Odgovornost neodgovornog ravnatelja Peza, ali i onih koji su ga postavili iako nije kvalificiran, je naprosto takva da je minimum pristojnosti priznati pogrešku, smijeniti ga, a na njegovo mjesto imenovati nekoga tko ima znanje o brodovima i pomorstvu.
Platforma Dubrovnik naš Grad poziva ministra Butkovića da bez odgode nađe kadrovsko rješenje za ovu katastrofalnu situaciju jer si Dubrovnik ne može priuštiti da prihodi koji su nekad ostajali u Dubrovniku danas odlaze u Grčku i Cipar samo zato što netko ne zna da je njegov posao pregovarati s direktorima pomorskih kompanija, a ne plaćati pivo stranačkim pitomcima. A sa svakim kruzerom koji neće uploviti u Dubrovnik, gubi se milijun kuna.
Dubrovčani još pamte kako je dubrovačka bolnica postala centralno mjesto za preglede i medicinske tretmane najveće svjetske cruising kompanije u vrijeme kada je na njenom čelu bio dr. Vlahušić.
Platforma Dubrovnik naš Grad i kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić već mjesecima predlažu i apeliraju da se epidemiološki protokoli prijema brodova i obilaska povijesne jezgre razrade, definiraju i krenu u primjenu te će nam to biti prvi zadatak čim dođemo na vlast i time  stvorimo preduvjete za povratak kruzera i očuvanje radnih mjesta.
U godini u kojoj se organiziraju i Olimpijske igre, to je itekako moguće. Samo treba imenovati ozbiljne ljude, iskusne profesionalce i raditi svom snagom kako bi se to ostvarilo – ističe Vlahušić i njegova platforma Dubrovnik naš Grad.

Izbori 2021.

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist