Grad

VLAHUŠIĆ SE DOSJETIO Grad Dubrovnik želi kupiti sve pontone na Batali

VLAHUŠIĆ SE DOSJETIO Grad Dubrovnik želi kupiti sve pontone na Batali

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako je gradonačelnik Andro Vlahušić, u cilju rješavanja problema pitanja vezova na Batali, Gradskom vijeću predložio osiguranje sredstava za kupovinu i izgradnju pontona za komunalnu lučicu na Batali.

– S obzirom na nezavidnu situaciju u kojoj su se brojni naši sugrađani našli zbog činjenice da Dubrovačko-neretvanska županija i Županijska lučka uprava kao investitori još nisu započeli izgradnju komunalne lučice, Grad Dubrovnik spreman je proračunskim sredstvima osigurati otplatu kredita HBOR-a u ukupnom iznosu od 10.000.000,00 (deset milijuna kuna) na razdoblje od 10 godina, odnosno milijun kuna godišnje – stoji u obrazloženju Zaključka upućenog Gradskom vijeću.

Prema prijedlogu, sredstva za nabavku i ugradnju pontona bi se osigurala prvim rebalansom Proračuna za 2016. godinu.
– Prema raspoloživim informacijama navedeni iznos je dostatan za vezivanje 600 brodica na Batali te bi kompletan trošak nabavke pontona i osiguranja vezova, iako je to obveza Županije, na sebe preuzeo Grad Dubrovnik – ističe se u priopćenju.

U obrazloženju zaključka navodi se i kako se od investitora ŽLUD-a traži da, prije sklapanja sporazuma o suradnji i odobravanja kredita, Gradskom vijeću i Gradonačelniku dostavi detaljno izvješće o dosad poduzetim aktivnostima na projektu izgradnje komunalne lučice te dokazima potkrijepljeno izvješće o broju vezova, broju ugovora za vezove, načinu i kriterijima dodjele istih, te o prihodima ostvarenim na području na kojem su nadležni, posebno na području gruškog akvatorija, Batale, lučice dane u koncesiju JK Orsan i stare gradske luke.

– Nema nikakvog opravdanja da se novac građana Dubrovnika ulaže, a da prethodno Županija i ŽLUD nisu omogućili i osigurali zakonsko vezivanje i naplatu za svaki pojedinačni vez na području akvatorija kojim upravljaju – rekao je gradonačelnik. Istaknuo je da iako nije obveza Grada, javni interes postoji.

– I udovoljit ćemo mu, ali ne na način da i dalje postoje vezovi na crno, da Županijska lučka uprava gubi novac, a da Grad Dubrovnik pokriva nezakonitosti i neracionalnost – zaključio je Vlahušić.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist