Županija

Evo kako će se riješiti problemi s vezovima na Batali

Evo kako će se riješiti problemi s vezovima na Batali

Županijska lučka uprava ponudila je korisnicima vezova na prostoru marine Gruž dva rješenja za privremeno smještanje njihovih plovila.

Kako se navodi u priopćenju za medije, korisnicima vezova je ponuđena mogućnost sidrenja na prostoru lučkog područja na Batali s time da će troškove izmještanja i sidrenja snositi ŽLUD. Isto tako, korisnici vezova neće plaćati ugovorne obaveze do izgradnje komunalne lučice. Kako pojedini korisnici vezova nisu bili zadovoljni tim rješenjem, ŽLUD je odlučila preostala plovila vezati uz dva pontona, koji će nabaviti o svom trošku. Pontoni će biti smješteni na području buduće komunalne lučice.

Nadalje se ističe kako je ravnatelj ŽLUD-a Željko Dadić korisnicima vezova ponovio kronologiju događanja oko izgradnje komunalne lučice na Batali. Tako je naveo da je ŽLUD ishodila Studiju utjecaja na okoliš i lokacijsku dozvolu. Glavni projekt se očekuje do 31. ožujka, a građevinska dozvola do 30. lipnja.
Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 30 milijuna kuna. Grad Dubrovnik, odnosno gradonačelnik Andro Vlahušić obećao je sufinancirati gradnju s 15 milijuna kuna. No, još od srpnja 2014. godine očekuje se potpis Sporazuma o sufinanciranju gradnje.

Također, Dadić je podsjetio da je ŽLUD bila isključena iz svih radnji vezanih uz dodjeljivanje koncesije za marinu Gruž, kao i oko građevinske dokeumntacije za njenu gradnju. Stoga nije ni mogla utjecati na koncesionara da se obaveže da će riješiti privremeni privez korisnicima vezova do završetka gradnje komunalne lučice.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist