Zanimljivosti

Vlahušić pronašao ulagače iz Obale Bjelokosti

Vlahušić pronašao ulagače iz Obale Bjelokosti

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić konačno je ulovio pravog investitorskog 'kapitalca'!

Naime, na adresu Grada pred 10-ak je dana stigao poziv na suradnju iz Obale Bjelokosti, točnije bjelokošćanske milijunašice Rose Koume, kćeri poznatog trgovca kakaom Nguesana Koumea, smaknutog od strane pobunjenika u građanskom ratu koji već godinama bjesni u toj afričkoj državi.

Kako stoji u službenom dopisu, Rose Koume spremna je u gradu Dubrovniku uložiti velik dio svog bogatstva, koje se procjenjuje na 7 milijuna dolara, a kojeg je uspjela spasiti iz banaka u prijestolnici Abidjanu. Koume novac želi uložiti bilo gdje izvan Afrike, a Vlahušić može biti sretan što je izabrala baš Dubrovnik.

U što konkretno Koume želi uložiti? Ponudila je Vlahušiću tri mogućnosti. Jedna je transportna industrija, a pretpostavlja se da pritom misli na prometno poduzeće Libertas, od kojeg želi stvoriti regionalnog autoprijevoznika.

Druga mogućnost su hoteli s pet zvijezdica, prije svega hoteli Belvedere i Kupari. Kao treću mogućnost Koume je Vlahušiću ponudila sustav 'slobodnih ruku', odnosno ulaganje u bilo koji posao u koji se Vlahušić bolje razumije, što je pravi melem za gradonačelnikovo uho, koji već ima popis najhitnijih ulaganja, prije svega u komunalnom području.

Bjelokošćanska ulagačica Rose Koume na kraju svog pisma Vlahušiću obećava dodatnih 15 posto ukupnih ulaganja, dakle milijun i 50 tisuća dolara ukoliko njeno ulaganje u gradsku infrastrukturu prođe u redu.

Inače, kako bi cijeli posao ostao transparentan, iz Grada Dubrovnika potrudili su se u potpunosti objaviti pismo i na službenim stranicama, točnije u Kalendaru događanja pod datumom 24. ožujka ove godine.

Zasad nije poznato kada će gospođa Koume posjetiti naš grad.

Pročitajte još

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist