Politika

VLAHUŠIĆ ODGOVORIO HDZ-U “Nije presudan teritorijalni ustroj, već kvaliteta života!”

Andro Vlahušić

U mnogočemu smo vodeći u Republici Hrvatskoj i smatramo da teritorijalni i politički ustroj RH za budućnost Dubrovnika nije presudan, već kvaliteta života u našem gradu – odgovorio je gradonačelnik Andro Vlahušić na jučerašnje izjave dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića i predsjednika GO HDZ Dubrovnik Mata Frankovića.

Podsjetimo, Dobroslavić i Franković jučer su ponovili stav kako Dubrovnik mora biti regionalno sjedište, a Županija zasebna regija u svakom budućem regionalnom ustroju.

– Pitanje regionalizacije za grad Dubrovnik je pitanje njegova statusa i pozicije. Zadovoljni smo statusom koji sada imamo. Grad Dubrovnik je sigurno danas regionalno središte ne samo RH, već i cijele regije i onih zemalja koje nisu ušle u EU, i tako će ubuduće ostati. Nikakva teritorijalna ili politička raspodjela ne može oduzeti Dubrovniku status nacionalnog i regionalnog središta nakon grada Zagreba – istaknuo je Vlahušić.

– Jedna institucija manje ili više, radno mjesto smješteno u Dubrovniku, nije presudno za grad. Presudno je da imamo fantastičnu suradnju sa središnjom vlasti u Zagrebu. Bez obzira tko bude na vlasti, kao što je bilo do jučer, u ratnim i poratnim vremenima. I da imamo izvrsnu suradnju s Bruxellesom, središtem EU. Dubrovnik se u to uklapa – zaključio je Vlahušić.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist