Politika

VLAHUŠIĆ O GOLFU NA SRĐU: Očekujem od svih ozbiljnih političkih opcija obranu interesa grada

Andro Vlahušić

Predsjednik dubrovačke podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Andro Vlahušić ističe kako u potpunosti podržava projekt golfa na Srđu u trenutnom obuhvatu kao gospodarski i društveno potrebnu investiciju.
Osvrnuo se, naime, Vlahušić, na spomenuti projekt priopćenjem za medije, a nakon posljednje odluke Upravog suda u Splitu kojom je poništena lokacijska dozvola.

-Smatramo da projekt donosi brojne pogodnosti za Dubrovnik u smislu stvaranja nove turističke ponude, rasterećenja pritiska turističkog prometa na zaštićenu povijesnu cjelinu, mogućnosti zaposlenja, ali i nizom javnih sadržaja koji će biti na raspolaganju građanima Dubrovnika.
Poništenje lokacijske dozvole temelji se jedino na ukidanju rješenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš iz rujna prošle godine zbog tehničke pogreške i vraćanju na ponovni postupak.

Ističemo da je Grad Dubrovnik kao grad čvrsto okrenut novim investicijama u posljednjih osam godina sa svoje strane sve postupke vezane uz ovaj projekt proveo kako nalaže zakonska procedura. Također, napominjemo i da se o projektu golfa na Srđu pozitivno izjasnio i sam UNESCO koji u svom izvješću, uz opravdane restrikcije vezane uz vidljivost gradnje na padinama Srđa, navodi kako projekt nema negativnog utjecaja na kulturno-povijesnu baštinu. Konačno, procijenjena vrijednost komunalnog doprinosa, koji je u gradski proračun dužan uplatiti investitor, iznosi 200 milijuna kuna, što je više nego što bi Grad sukladno zakonu trebao uložiti u javnu infrastrukturu.

S obzirom na sve navedeno, od svih ozbiljnih političkih opcija očekujemo da posve jasno, bez podilaženja onima u čijem političkom programu je jedino rušenje i destrukcija, stanu u obranu interesa Dubrovnika i njegovih građana te bez susprezanja iznesu svoj stav o najvećoj investiciji na hrvatskom jugu – napisao je u priopćenju Andro Vlahušić.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist