Grad

Vlahušić: Nema proračuna? Nema problema, čist posao – duga ljubav!

Vlahušić: Nema proračuna? Nema problema, čist posao - duga ljubav!

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas konferenciju za novinare na temu proračuna za 2015. godinu.
U kontekstu proračuna i javne garaže Dubrovnika Vlahušić je ponovio ono što je za DuList izjavio već početkom tjedna i praktički bacio rukavicu u ruke svim političkim oponentima.
Vlahušić je tako istaknuo kako 410 milijuna kuna proračun za 2015. godinu predviđa jednokratno rješenje problema garaže.
-Mene strah arbirtažnog postupka jer je ugovor o garaži radila Midia Grupa, a Grad ga je prihvatio. Dobili smo od PBZ-a njihov zajednički stav, da ne radimo arbitražu već platimo 40 milijuna kuna jednokratno i to do 30. rujna 2014. godine. Ako to ne napravimo, taj iznos se svaki mjesec povećava za dva milijuna kuna. Ako to tako napravimo, nema više naplte, sklapa se novi trojni sporazum, postojeći ugovor se para i baca se i imamo razlog za nastaviti pregovore – rekao je Vlahušić te dodao kako će se garaža isplatiti iz kredita, a kako će se taj iznos Gradu vratiti kroz koncesiju Trgovačkog centra koji će se izgraditi na javnoj garaži.
-Trajanje koncesije će odrediti sudski vještak, a ona će biti negdje između 26 i 35 godina – rekao je Vlahušić te istaknuo kako postoji i politički razlog zašto je proračun baš sada na Gradskom vijeću.
– Dubrovački dogovor je sam po sebi ispunio svoj cilj. On je završio. Usvojili smo sve važne projekte te dodao kako nema razloga se se bude na silu u Dogovoru. Jedan od načina kako da se to najelegantnije napravi je da se ne izglasa proračun. Nema proračuna, raspisuju se novi izbori. Čist posao, duga ljubav i ja poštujem svačiji izbor, jer je to zakon – komentirao je na konferenciji Vlahušić sve glasnije najave kako će oporba rušiti proračun za 2015. godinu te dodao kako će novi Dubrovački dogovor nastati ako prođe proračun.
Na konferenciji je bio i pročelnik za financije Grada Dubrovnika Niko Pavlović koji je naglasio kako je će u rebalansu proračuna ostati kraći za čak 56 milijuna kuna. Najveće stavke su pet milijuna kuna predviđenog novca od žičare, pet milijuna kuna od prodaje stanova, te 49 milijuna kuna od novca od ulaznica za zidine (Afera lex Vlahušić).

-Ako dođe do rušenja proračuna, financira se samo hladni pogon, znači plaće i programi koji su u tijeku. Tko ima ugovor ima, kome istekne nema novih – zaključio je Vlahušić

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist