Grad

Na ove tri plaže se JEDVA smijete kupati!

Na ove tri plaže se JEDVA smijete kupati!

Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša izvijestio je kako su u osmom redovnom ispitivanju kakvoće mora na 110 plaža u periodu od 26. kolovoza do 9. rujna 2014. svi uzorci mora odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Od ukupno 110 plaža, more na 99 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Hotel Argentina, Hotel Dubrovnik Palace, Hotel Neptun, Uvala Lapad, Mali Zaton, Hotel Odisej na Mljetu, Prigradica u Blatu na Korčuli i Portina u Pločama. Zadovoljavajuća kakvoća mora utvrđena je na plažama Ušće Ploče, Hotel Admiral i VK Cavtat.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).

Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist