Politika

VLAHUŠIĆ: Frankoviću, tko Vas savjetuje? Domoljubna ili Superhik koalicija?

VLAHUŠIĆ: Frankoviću, tko Vas savjetuje? Domoljubna ili Superhik koalicija?

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je reakciju na današnje priopćenje predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića. Prenosimo ga u cijelosti:

”Poštovani gospodine Frankoviću,

Moram priznati da me, nažalost, sadržaj Vašeg priopćenja nije iznenadio.

Jesu li Vas to iz samog vrha domoljubne „Superhik“ koalicije savjetovali da predsjedniku Vlade poručite: „Pogriješili ste, donijeli ste krivu odluku, Dubrovnik treba financijsku pomoć Pojezerja, Lastova, Knina i Vukovara, cijele osiromašene Slavonije.“ Kako inače logički objasniti da postoji netko tko Dubrovniku u 2015. godini priziva status područja od posebne državne skrbi.

Kažete li Vi to, gospodine Frankoviću, da građani ove države, koji stjecajem okolnosti žive na područjima s ograničenim ili smanjenim mogućnostima za rast i razvoj, trebaju svojim vlastitim novcima financirati Dubrovnik. Onaj isti Dubrovnik koji je početkom listopada izbrojao tri milijuna noćenja, grad koji je godinama najveće gradilište u Hrvatskoj, koji živi od pametnog gospodarenja svojom imovinom. Pa samo od koncesije za žičaru, za koju smo se zajedno izborili, gradski proračun bogatiji je za pet do šest milijuna godišnje. Da i ne spominjem 50 posto sredstava od ulaznica na zidine.

Ali ako je to zaista Vaš stav nedovoljno razumijete Hrvatsku, ne shvaćate da Dubrovniku ne treba „umjetno disanje“, ni da u ovoj zemlji postoje oni koji trebaju našu pomoć! Voljeti Hrvatsku znači pomagati potrebitima, kako domaćima tako i migrantima, za koje smo već prvog dana izbjegličke krize u Hrvatskoj izdvojili 150.000 kuna. Pitam Vas treba li grad s najmanjim brojem nezaposlenih možda pomoć Vukovara ili mi trebamo pružati pomoć svom gradu prijatelju?

Kažete da „vi vijećnici“ rješavate probleme koje sam uzrokovao!? Deklaracijama i povjerenstvima? Gospodine Predsjedniče, pa u šest mjeseci uspjeli ste osnovati više povjerenstava nego svi sazivi Gradskog vijeća od hrvatske neovisnosti naovamo.
I na kraju mi zamjerate poziv na dijalog? Za dijalog, mladi gospodine, potrebna je dobra volja svih političkih opcija, svih struktura i rezultat će biti ostvaren.

Gospodine Frankoviću, ostavite se predizbornih priča, Vi sasvim dobro znate da Dubrovnik već šest godina nezaustavljivo raste. Priznajte konačno te činjenice i pridružite nam se u rastu, jer jedino zajedno možemo još bolje.”

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist