Aktualno

Vlada treba platiti putovnice mlađim od 16

Vlada treba platiti putovnice mlađim od 16

Hrvatska stranka prava zahtijevat će od Vlade RH subvencioniranje troškova izdavanja putovnica osobama mlađim od 16 godina iz naše županije, priopćio je predsjednik župskih pravaša Božo Miletić.

– Osobne iskaznice se mogu dobiti tek sa šesnaest godina, što je samo po sebi u redu. Međutim, Mi koji živimo na krajnjem jugu Lijepe naše odsječeni smo od ostatka Hrvatske te ako želimo doći do Metkovića moramo prijeći kroz susjednu BiH i preko dva granična prijelaza te čekati u ljetnim kolonama s hrpom turista kojima se nigdje ne žuri. Kada konačno dođemo na red policajac nam zatraži osobne iskaznice, na što mu Vi odgovarate da Vaš sin ili kćer nemaju 16 godina te da nemaju pravo na istu. Na što ovaj traži putovnice, a Vi ukazujete na činjenicu da imate troje djece te da Vam supruga radi, a ne dobiva plaću, a cijena putovnice je 350 kuna – životnim primjerom objašnjava muke žitelja hrvatskog juga Miletić.

Stoga će u ime žitelja Dubrovačko – neretvanske županije Hrvatska stranka prava poslati Vladi Republike Hrvatske zahtjev za subvencioniranjem plaćanja putovnica osobama mlađim od 16 godina koje prebivaju u Dubrovačko Neretvanskoj županiji, kao i zahtjev za konačnim početkom, odnosno nastavkom radova na Pelješkom mostu.
– Želimo biti spojeni s ostatkom Lijepe naše kroz Hrvatsku, a imamo pravo na to jer smo i Mi Hrvatska, a ne ovce za šišanje koje će svaka trenutna vlast šišati onako kako njima odgovara – zaključuje predsjednik HSP-a Župe Dubrovačke Božo Miletić.

 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist