Aktualno

Vlahušić: Tko štrajka želi zlo građanima

andro vlahusic9861

Gradonačelnik je jutros radnicima i sindikalistima Libertasa uputio jasnu poruku – Grad neće popustiti pred vašim zahtjevima.

Naime, na kolegiju komunalaca na gradonačelnikovo pitanje o pregovorima sa sindikatima direktor Libertasa Đuro Deranja rekao je kako su sindikalisti u petka pozvani na pregovore, no istima se nisu odazvali. Novi poziv upućen im je 20. ovog mjeseca, a još se čeka i pravorijek Vrhovnog suda.
Deranja je također istaknuto kako se uprava sa sindikati dogovarala i ispregovarala sve osim jedne sporne odredbe, a na nju ne pristaje sam Vlahušić.

– Tu spornu odredbu ja ne prihvaćam kao predsjednik skupštine društva, a to je traženje da se ne samo bod nego i vrijednost boda definira i uvrsti u kolektivni ugovor. Toga nema nigdje, i grad neće pristati na to, mogu biti u štrajku do vječnosti – jasan je bio Vlahušić, istaknuvši kako je zbog nedostatka novca u gradskoj blagajni svim zaposlenicima gradske uprave, javnih ustanova u kulturi, sportu i predškolskom odgoju osnovica bila smanjena za 10 posto, a jedino su plaće komunalne tvrtke ostale nepromijenjene.

Svima osnovicu određuje gradonačelnik, rekao je Vlahušić, a samo Libertas traži nešto posebno. Ukoliko bi se pristalo na zahtjev zapsolenika, rekao je Vlahušić, jdino bi njima bila zagarantirana plaća u slučaju bilo kakvih 'potresa'.

– Restrukturiranje tvrtke je stav i odluka vlasnika, te će o tome kako će u mkonačnici izgledati tvrtka odlučiti vlasnik, a ne radnici Libertasa. Nikome plaća neće biti manja, dok će se dijelu zaposlenika ona i povećati. Radnici neće voditi niti jednu tvrtku niti će u kolektivni ugovor staviti ono čega nema u niti jednoj instituciji ni grada ni države. Sloboda ljudi je poprilično velika. Ako netko štrajka, taj želi zlo građanima Dubrovnika i samoj tvrtki – poručio je Vlahušić radnicima Libertasa.
 

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist