Aktualno

Vlahušić: Tko štrajka želi zlo građanima

Vlahušić: Tko štrajka želi zlo građanima

Gradonačelnik je jutros radnicima i sindikalistima Libertasa uputio jasnu poruku – Grad neće popustiti pred vašim zahtjevima.

Naime, na kolegiju komunalaca na gradonačelnikovo pitanje o pregovorima sa sindikatima direktor Libertasa Đuro Deranja rekao je kako su sindikalisti u petka pozvani na pregovore, no istima se nisu odazvali. Novi poziv upućen im je 20. ovog mjeseca, a još se čeka i pravorijek Vrhovnog suda.
Deranja je također istaknuto kako se uprava sa sindikati dogovarala i ispregovarala sve osim jedne sporne odredbe, a na nju ne pristaje sam Vlahušić.

– Tu spornu odredbu ja ne prihvaćam kao predsjednik skupštine društva, a to je traženje da se ne samo bod nego i vrijednost boda definira i uvrsti u kolektivni ugovor. Toga nema nigdje, i grad neće pristati na to, mogu biti u štrajku do vječnosti – jasan je bio Vlahušić, istaknuvši kako je zbog nedostatka novca u gradskoj blagajni svim zaposlenicima gradske uprave, javnih ustanova u kulturi, sportu i predškolskom odgoju osnovica bila smanjena za 10 posto, a jedino su plaće komunalne tvrtke ostale nepromijenjene.

Svima osnovicu određuje gradonačelnik, rekao je Vlahušić, a samo Libertas traži nešto posebno. Ukoliko bi se pristalo na zahtjev zapsolenika, rekao je Vlahušić, jdino bi njima bila zagarantirana plaća u slučaju bilo kakvih 'potresa'.

– Restrukturiranje tvrtke je stav i odluka vlasnika, te će o tome kako će u mkonačnici izgledati tvrtka odlučiti vlasnik, a ne radnici Libertasa. Nikome plaća neće biti manja, dok će se dijelu zaposlenika ona i povećati. Radnici neće voditi niti jednu tvrtku niti će u kolektivni ugovor staviti ono čega nema u niti jednoj instituciji ni grada ni države. Sloboda ljudi je poprilično velika. Ako netko štrajka, taj želi zlo građanima Dubrovnika i samoj tvrtki – poručio je Vlahušić radnicima Libertasa.
 

Pročitajte još

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist