Aktualno

Vlada na trotjednom godišnjem odmoru

Nakon sjednice Vlade u četvrtak, ministri i premijer odlaze na kolektivni godišnji odmor koji će trajati sve do 22. kolovoza.

Premijer Zoran Milanović odmarat će se s obitelji u državnoj rezidenciji na Hvaru, a ostali ministri bit će na Jadranu u privatnom aranžmanu, piše t-portal. Predsjednik Vlade Zoran Milanović vodi suprugu i sinove u državnu rezidenciju na Hvaru – vilu Kovač ili 'Bakarićevu vilu'. Tamo će se odmarati od dana proslave akcije Oluja, 5. kolovoza do 19. kolovoza.

Inače, ta vila ima 200 kvadrata i navodno je vrlo skromno uređena. Ima tri spavaće sobe i veliku terasu pred kojom je vrt i plaža na samom izlazu iz kuće. Vila je najpogodnije mjesto za premijera jer sa sobom uvijek mora voditi osiguranje, a državne rezidencije za njih imaju predviđene sobe. Milanović će najam vile platiti iz vlastitog džepa, a po starom povlaštenom cjeniku to bi bilo 190 kuna po danu.

Drugi ministri bit će također na Jadranu, ali u svojim aranžmanima. Ministar uprave Arsen Bauk provest će godišnji u svojim rodnim Pučišćima na Braču. Na isti otok planiraju doći i dvojica preostalih Ostojića u Vladi, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Ranko i ministar zdravlja Rajko. U obiteljsku kuću na Brač planira ići i ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Ministar obrane Ante Kotromanović s obitelji ide na otok Pag, a ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš godišnji će provesti na jedrenju. Za one koji ne znaju, ministrica je i predsjednica Hrvatskog jedriličarskog saveza.

Inače, nijedan ministar neće ostati 'dežuran', kako je to bio običaj u HDZ-ovim Vladama. Svi će ministri biti u Hrvatskoj i na raspolaganju ako zatrebaju svojim zamjenicima u ministarstvima.

Pročitajte još

PRAVILA OD 1. KOLOVOZA U NJEMAČKOJ Na novoj korona karti Hrvatska najbolje prošla

Dulist

ZAŠTO NE RADI HOTEL ŠIPAN? Mještani nezadovoljni, a vlasnici tvrde kako im se ne isplati otvoriti

Iva Dedo

KOLONE SU KILOMETARSKE Udarni je vikend na hrvatskim cestama!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija