Aktualno

Vlada na trotjednom godišnjem odmoru

Vlada na trotjednom godišnjem odmoru

Nakon sjednice Vlade u četvrtak, ministri i premijer odlaze na kolektivni godišnji odmor koji će trajati sve do 22. kolovoza.

Premijer Zoran Milanović odmarat će se s obitelji u državnoj rezidenciji na Hvaru, a ostali ministri bit će na Jadranu u privatnom aranžmanu, piše t-portal. Predsjednik Vlade Zoran Milanović vodi suprugu i sinove u državnu rezidenciju na Hvaru – vilu Kovač ili 'Bakarićevu vilu'. Tamo će se odmarati od dana proslave akcije Oluja, 5. kolovoza do 19. kolovoza.

Inače, ta vila ima 200 kvadrata i navodno je vrlo skromno uređena. Ima tri spavaće sobe i veliku terasu pred kojom je vrt i plaža na samom izlazu iz kuće. Vila je najpogodnije mjesto za premijera jer sa sobom uvijek mora voditi osiguranje, a državne rezidencije za njih imaju predviđene sobe. Milanović će najam vile platiti iz vlastitog džepa, a po starom povlaštenom cjeniku to bi bilo 190 kuna po danu.

Drugi ministri bit će također na Jadranu, ali u svojim aranžmanima. Ministar uprave Arsen Bauk provest će godišnji u svojim rodnim Pučišćima na Braču. Na isti otok planiraju doći i dvojica preostalih Ostojića u Vladi, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Ranko i ministar zdravlja Rajko. U obiteljsku kuću na Brač planira ići i ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Ministar obrane Ante Kotromanović s obitelji ide na otok Pag, a ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš godišnji će provesti na jedrenju. Za one koji ne znaju, ministrica je i predsjednica Hrvatskog jedriličarskog saveza.

Inače, nijedan ministar neće ostati 'dežuran', kako je to bio običaj u HDZ-ovim Vladama. Svi će ministri biti u Hrvatskoj i na raspolaganju ako zatrebaju svojim zamjenicima u ministarstvima.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist