Aktualno

Papa Franjo: Tko sam ja da im sudim?

Papa Franjo: Tko sam ja da im sudim?

U jednosatnom razgovoru s novinarima tijekom leta iz Rio de Janeira za Rim papa Franjo odgovarao je i na pitanja o ljudima gay orijentacije, posebno u svjetlu papine izjave da u Vatikanu postoji 'gay lobi'.

Papa Franjo odgovorio je kako u Vatikanu na osobnim iskaznicama ne piše je li netko homoseksualac. Istaknuo je kako su u Vatikanu problem svi lobiji, i politički i masonski lobiji koji su negativni.

– Ako je neka osoba gay i traži Gospodina i ima dobru volju, tko sam ja da joj sudim? – kazao je papa Franjo, a prenosi Večernji list.

– Katekizam to dobro objašnjava. Oni ne smiju biti marginalizirani zbog svoje orijentacije i moraju biti integrirani u društvo. Ta orijentacija nije problem. Moramo biti braća. Problem je u lobiranju za tu orijentaciju, kao što su problem lobiji pohlepnih, politički lobiji, masonski lobiji, toliko ih je mnogo. To je veći problem – kazao je papa Franjo.

Glede uloge žena u Crkvi, Franjo odgovara kako je 'Crkva bez žena isto kao i apostolski koledž bez Marije'. Govorio je papa i o kanonizaciji Ivana XXIII. i Ivana Pavla II., o aferi Vatileaks te novim putovanjima, posebno u Aziju.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist