DuList PROMO

#VINSKIĐIR Tradicija u proizvodnji plavca malog vinarije Pelješki vrhovi

Pelješki vrhovi PZ Janjina jedna je od najdugovječnijih poljoprivrednih zadruga koja u kontinuitetu posluje gotovo 120 godina, a proizvodnjom vina se bavi od 1966. godine.

Vinarija u pitoresknom pelješkom mjestu Drače u sklopu Zadruge počela se graditi 1961. godine i građena je u tri etape. Jedna od zanimljivosti vezanih za ovu vinariju je svakako da se nalazi na samome moru. Prva boca vina pod imenom Plavac mali Janjina, Pelješki vrhovi, PZ Janjina napunjena je 1997. godine.

Godine 2009. Pelješki vrhovi se odlučuju za rebranding te osim klasičnog plavca, rade selekciju, barrique i prošek od plavca malog. Nova etiketa sadrži jedrenjak flote obitelji Bjelovučić iz Janjine, obitelji koja je iznjedrila mnoštvo poznatih ličnosti, poput Ivana Bjelovučića, prvog hrvatskog pilota koji je preletio Alpe.

Tko još nije probao, jednostavno mora kušati vrhunsko vino Dranče. Ovaj gusti, pomalo opori i rubinsko crveni plavac mali hrana je za dušu i tijelo.

Stoga, ne dvojite, nazovite i dogovorite vođenu degustaciju u samoj vinariji ili direktnu kupovinu vina na broj 098 1788 170.

PELJEŠKI VRHOVI PZ JANJINA U svom portfelju imaju:

1. Plavac mali Janjina – 0,75l 
2. Plavac mali Janjina – 1l
3. Plavac mali Pelješac – 0,75l – vrhunsko vino, kupaža 5 različitih položaja
4. Plavac mali Dranče – 0,75l – vrhunsko vino, položaj Dranče
5. Prošek od Plavca malog, Janjina, 0,5l

Pročitajte još

#ADVENTNAVOJNOVIĆU Bosutski bećari pjevaju večeras usprkos kiši

Dulist

RESTORAN SHIZUKU TRINITY U BLAGDANSKOM OZRAČJU Fuzija okusa u adventskim kućicama!

Dulist

#ADVENTNAVOJNOVIĆU Sveti Nikola stiže u Lapad!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija