DuList PROMO

MONO-BREND SALON ‘CALLIGARIS’ Svevremenska klasika modernog dizajna

MONO-BREND SALON 'CALLIGARIS' Svevremenska klasika modernog dizajna

‘Calligaris’, renomirani talijanski brend dizajnerskog namještaja, sinonim je za elegantna, dojmljiva i funkcionalna rješenja za svaki prostor. Radi se o jednom od dugovječnijih talijanskih brendova, osnovanom prije skoro sto godina, kojeg veliki broj Dubrovčana izrazito cijeni. Calligarisovi proizvodi neizostavan su dio njihovih domova. Stoga ni ne čudi kako su reakcije na otvaranje mono-brend salona ‘Calligaris Dubrovnik’ u Mercanteu bile izrazito pozitivne.

Tradicija, estetika…

Krajem 2021. Laura Herceg odlučila je krenuti samostalnim poduzetničkim putem i otvoriti vlastitu butigu u Dubrovniku
Krajem 2021. Laura Herceg odlučila je krenuti samostalnim poduzetničkim putem i otvoriti vlastitu butigu u Dubrovniku

Za dovođenje brenda u naš grad zaslužna je dizajnerica interijera Laura Herceg. Zagrepčanka s dubrovačkom adresom ima petnaest godina iskustva u prodaji talijanskog dizajnerskog namještaja i dizajniranju interijera. Zastupnici brenda ‘Calligaris’, ljubav prema namještaju i dizajnu interijera prenio je njen otac koji se prodajom talijanskog namještaja bavi preko 25 godina. Osim što je svoje prvotno stručno znanje stekla u talijanskoj školi mode i dizajna ‘Callegari’, iskustvo je gradila u obiteljskom salonu namještaja radeći na velikom broju projekata diljem Hrvatske. Krajem 2021. odlučila je krenuti samostalnim poduzetničkim putem i otvoriti vlastitu butigu u Dubrovniku, a što je i napravila u lipnju ove godine. Tradicija, estetika, raznolikost materijala i stilova, kvaliteta izrade te maštoviti i neobični detalji vrijednosti su koje su spojile Lauru i Calligaris.


Povodom Black Friday-a, od 18. studenog do 2. prosinca, u ‘Calligaris Dubrovnik’ proizvodi će biti na akciji od 20 posto popusta!


—Nakon skoro šest mjeseci od otvaranja, mogu reći kako su reakcije ljudi jako dobre. Oduševljeni su što se salon s ovakvim tipom namještaja otvorio u Dubrovniku. Većina njih na prvu prepoznaju brend ‘Calligaris’ koji je već tridesetak godina prisutan na našem, hrvatskom tržištu. Dosta njih mi je reklo kako već u svom domu imaju neke proizvode. To me izrazito veseli – naglasila je Herceg.

MONO-BREND SALON 'CALLIGARIS' Svevremenska klasika modernog dizajna

Dubrovnik joj, kako kaže dalje, nije bio nepoznanica.

—S gradom sam se upoznala kroz brojne posjete. Primjećivala sam kako u Dubrovniku ima dosta novogradnje i objekata koji zahtijevaju ovakav tip namještaja, no ponude baš i nema. Dakle, osjetila sam potrebu i želju otvoriti trgovinu u gradu koji ima itekako potencijala.

Zlatna sredina
Brend ‘Calligaris’ je, kako ističe, specifičan jer je ‘zlatna sredina’ zbog omjera cijene, kvalitete i dizajna.

Proizvode brenda ‘Calligaris’ obilježavaju pomno birani materijali. Riječ je o proizvodima koji označavaju svevremensku klasiku, a koji su dorađeni modernim detaljima.
Proizvode brenda ‘Calligaris’ obilježavaju pomno birani materijali. Riječ je o proizvodima koji označavaju svevremensku klasiku, a koji su dorađeni modernim detaljima.

—To je razlog zbog kojeg sam odabrala isključivo njih za suradnju. Imaju jako široku lepezu proizvoda različitog cjenovnog ranga. Imaju nešto cjenovno povoljnije modele, dok s druge strane imaju modele izrađene od ekskluzivnijih materijala koji imaju svoju, višu cijenu – rekla je Herceg te istaknula kako ‘Calligaris’ izuzetno dobro reagira na trendove.


U salonu ‘Calligaris Dubrovnik’ nudi se i usluga dizajnerskih rješenja za interijere


—Proizvode brenda ‘Calligaris’ obilježavaju pomno birani materijali. Riječ je o proizvodima koji označavaju svevremensku klasiku, a koji su dorađeni modernim detaljima. Njihovi modeli su prilagodljivi za klasične i moderne prostore. Trenutno su in neutralni tonovi koji se dorađuju s detaljima živih boja.

Iako se pojavio prije nekoliko godina u svijetu interijera, mramor je i dalje dekoracijski trend.
Iako se pojavio prije nekoliko godina u svijetu interijera, mramor je i dalje dekoracijski trend.

Preporuka je inače da u interijeru veći komadi poput kauča ili ormara budu u neutralnim tonovima, a da se prostor kasnije podiže manjim detaljima, kao što su rasvjeta ili biljke. Iako se pojavio prije nekoliko godina u svijetu interijera, mramor je i dalje dekoracijski trend – rekla je. Treba istaknuti kako ‘Calligaris’ već desetljećima ima tvornicu prerade drva u Gorskom kotaru, kod Delnica. Svi drveni dijelovi se obrađuju i rade u Hrvatskoj. Inače, uz samu prodaju proizvoda, u salonu ‘Calligaris Dubrovnik’ nudi se i usluga dizajnerskih rješenja za interijere.


 Mono-brend ‘Calligaris Dubrovnik’ nalazi se u Mercante centru na adresi Vukovarska ulica 22


Herceg redovito pohađa razne edukacije vezane uz uređenje interijera te se redovito izučava u skladu s novitetima na području dizajna. S njome možete oživjeti svoje dizajnerske vizije i stvoriti dom svojih snova, bilo da se radi o kompletnom redizajniranju doma ili ako samo želite osvježiti pojedinu prostoriju.

Uz samu prodaju proizvoda, u salonu ‘Calligaris Dubrovnik’ nudi se i usluga dizajnerskih rješenja za interijere.
Uz samu prodaju proizvoda, u salonu ‘Calligaris Dubrovnik’ nudi se i usluga dizajnerskih rješenja za interijere.

—Pri dizajniranju interijera težim spajanju estetike i funkcionalnosti poštujući individualnost prostora i njihovih vlasnika. Svim klijentima pristupam na isti način, neovisno o tome je li riječ o većem ili manjem projektu. Trudim se svima jednako posvetiti. Također, trudim se ući u cijelu njihovu priču o izgledu prostora interijera, a sve kako bih im mogla pružiti što bolje savjete i pomoći pri odabiru – istaknula je Herceg.

 

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist