DuList IN

Vinkovački srednjoškolci izabrali – Murina je najbolji film

Vinkovački srednjoškolci izabrali - Murina je najbolji film

Peto izdanje Filmskog festivala glumca bilo je prekinuto u studenom prošle godine zbog epidemioloških razloga, no sada je službeno završilo online putem. Stručni je žiri, tako, dodijelio četiri nagrade (Vinkovački Orion), a najbolji film birali su i vinkovački srednjoškolci. Ocjenjivački sud 5. Filmskog festivala glumca kojeg je odredilo Hrvatsko društvo filmskih djelatnika (ujedno i strukovni voditelj festivala) u sastavu glumica Sanje Vejnović i Marice Vidušić Vrdoljak te redatelja Gorana Ribarića, pogledao je sve filmove prikazane na 5. Filmskom festivalu glumca i odlučio o četiri nagrade.

Zlatni Orion za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je glumici Anji Šovagović Despot za ulogu Violete u filmu Plavi cvijet redatelja Zrinka Ogreste.

Zlatni Orion za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljen je glumcu Radi Šerbedžiji za ulogu Petra Hektorovića u filmu Ribanje i ribarsko prigovaranje redatelja Milana Trenca.

Srebrni Orion za najbolju sporednu žensku ulogu dodijeljena je glumici Ivani Roščić za ulogu Renate u filmu Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije.

Srebrni Orion za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljen je glumcu Leonu Lučevu za ulogu Ribara Paskoja u filmu Ribanje i ribarsko prigovaranje redatelja Milana Trenca.

Posebnost festivala je Priznanje mladih grada Vinkovaca za najbolji film na Filmskom festivalu glumca koju dodjeljuje žiri sastavljen od vinkovačkih srednjoškolaca. Ocjenjivački sud mladih sastavljen od učenika vinkovačke gimnazije pod vodstvom prof. Marije Tikvić dodijelio je Priznanje mladih grada Vinkovaca filmu Murina redateljice Antonete Alamat Kusijanović u produkciji Antitalenta iz Zagreba. Izvor: HAVC

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist