DuList IN

DRUGO IZDANJE FESTIVALA Otok Lopud i ove godine postaje mjesto susreta filmskih talenata

DRUGO IZDANJE FESTIVALA Otok Lopud i ove godine postaje mjesto susreta filmskih talenata

Ponta Lopud, filmski festival koji pruža mogućnost talentima Hrvatske i regije za izravan susret s nekima od najznačajnijih imena iz svijeta filmske industrije, koncem lipnja će otok Lopud po drugi put pretvoriti u kreativno kulturno središte profesionalaca filmske industrije, mjesto susreta, razmjene ideja i uživanja u umjetnosti.

Talenti u razvoju i već etablirani profesionalci sedme umjetnosti u inspirativnom okruženju otoka Lopuda imaju priliku steći nova iskustva i stvarati dugoročne profesionalne i prijateljske odnose.

U isto vrijeme, Ponta Lopud, koji u fokus stavlja kreativne procese i film kao umjetnost, pruža i uvid u recentne tokove regionalne kinematografije okupljajući na elafitskom otoku nove generacije filmskih kreativaca. Ukupno dvadesetak sudionika majstorskih tečajeva, koji svojim talentom predstavljaju budućnost regionalne kinematografije, dobit će priliku ‘učiti od najboljih’.

-Program Ponta Lopuda ove je godine proširen pa su tako uz niz radionica, susreta i razgovora pripremljenih za glumice/glumce i redateljice/redatelje planirani i stručni programi za snimateljice. Jedan od dugoročnih ciljeva Ponta Lopuda je i doprinos rodnoj jednakosti u filmskoj industriji te se na ovogodišnjem, drugom izdanju festivala, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom (HAVCom) posebno podupiru hrvatske snimateljice, za koje će biti organiziran teoretski i praktični rad s jednim od svjetski poznatih direktora fotografije na filmu (DOP) – istaknuo je Miro Purivatra, osnivač Ponta Lopud festivala.

U šest festivalskih dana sudionici i publika moći će uživati u osam večernjih filmskih projekcija i sedam filmova na jedinstvenim lokacijama pod zvijezdama – izuzetnom ambijentu tvrđave franjevačkog samostana, Lopud 1483 i plaže RMH Lafodia Sea Resorta. Imena voditelja masterclasseva, predavača i samih sudionika bit će objavljena tijekom travnja i svibnja.

-Nakon prošlogodišnjeg festivala, koji je donio posebnu energiju i dodatnu umjetničku notu otoku, a istovremeno dobio značajnu podršku struke, otočana, posjetitelja i javnosti, ove smo godine pripremili nove zanimljive sadržaje i popratne programe, koji će istaknuti postojeće vrijednosti i veliki potencijal otoka Lopuda kao mjesto susreta i uživanja u filmskoj umjetnosti – naglasila je Tilda Grossel Bogdanović, osnivačica festivala.

Drugi Ponta Lopud festival održava se od 22. do 27. lipnja 2022.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist