Koronavirus u Hrvatskoj

VILI BEROŠ ‘Daleko smo od urušavanja zdravstvenog sustava’

blank

Ministar zdravstva Vili Beroš oporavlja se od koronavirusa. U javljanju za N1 rekao je kako bolest ne diskriminira.

-Svi ćemo nekada oboljeti od neke bolesti. Bilo bi dobro da ova bolest napada samo ministre, jer bi tako brzo riješili problematiku, ai nije tako.Nastojao sam napraviti sve da se zaštitim, ali nisam uspio. Svi se više nalazimo u zatvorenim prostorima, stvara se aerosol, i moram opet apelirati da se češće provjetravaju prostorije – rekao je Beroš, te dodao kako se osjeća bolje i nema više visoku temperaturu.

-Imam slabiji ukus i miris, no to me ne sprječava provoditi sve potrebno za posao. Moja obitelj, vozač i četiri suradnika su u izolaciji. No odmah sam potražio kod za stop covid aplikaciju, kako bi moji kontakti bili obaviješteni o tome da sam zaražen – rekao je Beroš i naglasio među ostalim kako smo ‘daleko od urušavanja zdravstvenog sustava’.

-I proljetos smo naglašavali da dolazi novi val, zdravstveni sustav smo prilagodili, ali se virus i dalje širi. Od zaraženih se 7-8 posto prima u bolnice. Stožer je od prvog dana usmjeren na rješenje i radi za dobrobit naših građana – rekao je Beroš.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist