Županija

VIJEĆNICI PRIHVATILI IZVJEŠĆE Dobroslavić: Uspjeli smo izvršiti proračun u 2020. unatoč Covid krizi

Druga točka dnevnog reda ticala se izvještaja o izvršenju proračuna za 2020. kojeg su županijski vijećnici prihvatili. Župan Nikola Dobroslavić podsjetio je kako je proračun za 2020. ‘težio’ 1,026 milijardi kuna, od čega je županijski dio proračuna iznosio 257,6 milijuna kuna, a na proračunske korisnike odnosilo se 768, 5 milijuna kuna.

-Imali smo višak prihoda nad rashodima u županijskom dijelu proračuna te nešto manjka u drugom dijelu proračuna. Proračun je završio uravnoteženo, bez obzira što smo je prihod od poreza, koji je inače glavni prihod županije, bio manji za 28 posto. Međutim, uspjeli smo ga bez posebnog rebalansa kao i godinama prije održati tako što smo bili štedljivi te smo svim korisnicima proračuna umanjili barem ponešto sredstava osim zdravstva i domova za starije. Tako smo vratili proračun u ravnotežu, zadržali smo sve fukncije i sve proračunske korisnike. Svi su opstali što je u ovoj godini Covid krize bilo najvažnije. Davali smo i posebne potpore gospodarstvu. Iako županija nema puno izravnih dotacija prema gospodarstvu, gdje smo imali potrebu intervenirati, to smo napravili. Najam prostora smanjivali smo za preko 90 posto, koncesije su bile smanjenje za 50 posto. Smanjivali smo i naknade poduzetnicima za korištenje prostora u inkubatorima. Radili smo na potpori gosporadstvu kroz HAMAG – BICRO. Svi smo preživjeli ovo teško vrijeme koje, nažalost, još nije gotovo. Zdravstvu smo maksimalno davali i to je bilo opravdano te smo na to i ponosni. Pokazali smo da i u najizazovnijim vremenima odgovorno upravljamo proračunom – iznio je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

‘Šampionka’ Iva Vidaka osvojila prvo mjesto za najbolju kravu na izložbi u Gospiću!

Dulist

Pelješkim mostom prošlo 200 tisuća vozila, promet kroz Ston povećan za 75 posto

Dulist

ODLUČILI VIJEĆNICI Stjepo Butijer ovogodišnji laureat Općine Konavle

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija