Politika

Vijećnici dali suglasnost investitorima za izgradnju i financiranje ceste na Babinom kuku

Vijećnici dali suglasnost investitorima za izgradnju i financiranje ceste na Babinom kuku

Gradonačelnik Mato Franković objasnio je vijećnicima prijedlog zaključka koji se tiče izgradnje ceste na Babinom Kuku.

-Ovim prijedlogom Grad Dubrovnik neće snositi nikakve troškove izgradnje ceste. Troškove izvlaštenja i izgradnje snosit će privatni investitori. U konačnici, cesta se predaje u vlasništo Grada i time završavamo priču. Vidimo da se posljednjih mjeseci vodi velika rasprava i svakakva događanja pa i jučer. Nije dobro da netko uzima sebi za pravo da bude i sudac i pravda i da ulazi u tuđe zemljište, ali nije na nama da to rješavamo već na građevinskoj inspekciji – rekao je gradonačelnik.

Riječ je podsjetimo, o prijedlogu zaključka kojim se daje suglasnost investitorima, koje predstavlja društvo TRICIKL d.o.o. Dubrovnik, za izgradnju i financiranje troškova izgradnje prometnice predviđene UPU-om Babin Kuk (OS 3) I faza, i na tekst Ugovora o načinu ugovaranja financiranja troškova izgradnje prometnice predviđene UPU-om Babin Kuk (OS 3) I faza.

-Grad Dubrovnik je pravno gledano investitor što se vidi iz građevinske dozvole. U njoj piše i kako je Grad dužan riješiti imovinsko-pravne poslove sa suvlasnicima, i to je po nama najsporniji momenat. To Grad Dubrovnik nije napravio. Da se Grad ne bi našao u situaciji osporavanja građevinske dozvole, a ona je nevažeće produžena, može stvoriti samo daljnje komplikacije. Kad se potpiše ugovor netko može podići tužbu i reći kako Grad nije zakonski produžio dozvolu. Što se u tom trenutku događa? – rekao je Nikša Selmani.

-Produženje građevinske dozvole je bilo ispravno – odgovorio mu je Maro Kristić.

Uz četiri suzdržana glasa zaključak je usvojen.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist