Zanimljivosti

Vijeće zaključilo: Siguran smo Grad

Prošla godina po pitanju kriminaliteta bilježi pozitivne trendove, zaključeno je na Vijeću za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika.

Naime, zabilježeno je tako 41 posto manje nasilnih prekršaja nego 2010. godine, a nije bilo teških kaznenih djela. Smanjena je i pojava maloljetničke delikvencije, uključujući prekršaje protiv javnog reda i mira, a u 2011. je zabilježeno 8 maloljetničkih kaznenih djela s elementima nasilja u odnosu na 27 koja su se dogodila 2010. U prometu je smanjen broj prometnih nesreća, kao i nesreća s teškim posljedicama, a kao najrizičnija skupina su identificirani motociklisti.

Vijeće je donijelo zaključak kako su programi i mjere osmišljeni na Vijeću za prevenciju kriminaliteta dali dobre rezultate pa će se nastaviti provoditi i u ovoj godini, uz predstavljanje novih namijenjenih prevenciji rizičnog ponašanja.

Posebno su uspješna bila predavanja, navedeno je na internetskoj stranici gradske uprave, u školama na teme nasilja, program "Alkohol – ne, hvala!", a pokrenut će se i niz predavanja o sigurnosti u prometu s posebnim naglaskom na važnost nošenja kacige i prilagođavanja brzine uvjetima na prometnicama.

Pročitajte još

RADMILA I MATE BUKOVAC SLAVE 60 GODINA BRAKA Poštuju se i čuvaju, kao i prvog dana. I vole!

Dulist

[FOTO] Pridvorska djeca izradila maštovite božićne ukrase

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1638. Umro Ivan Gundulić – Mačica

Dulist