Politika

VIDEO Profesor Ivo Banac u ‘Bujici’ se obrušio na Vlahušića

VIDEO Profesor Ivo Banac u 'Bujici' se obrušio na Vlahušića

Povijesničar i profesor Ivo Banac u emisiji ”Bujica”, Velimira Bujanca u petak navečer komentirao je smjenu Dejana Jovića, glavnog savjetnika i političkog analitičara predsjednika Ive Josipovića.

-Ovdje nije riječ o slobodi govora, već činjenici da Jović kreira politiku što netko s njegovim stajalištem ne može raditi – rekao je Banac.
Banac smatra da nositelj takve funkcije mora proći kroz sigurnosnu provjeru, a Jović ni po čemu ne zaslužuje imati tako utjecajnu funkciju. “Josipović je Jovića smijenio četiri i pol godine kasnije, iako ga zapravo nikada nije trebao zaposliti”, zaključio je Banac.

‘Za sve probleme kriv je Vlahušić’
Osvrnuo se također, na molbu voditelja Bujanca, da komentira sukob u dubrovačkom HDZ-u, te je prvo htio naglasiti kako je ‘za najveće probleme u Dubrovniku odgovoran najgori gradonačelnik toga grada do sada, Andro Vlahušić’.

– Pitanje je kako ukloniti utjecaj destruktivnog i moćnog političkog djelatnika koji je prvostupanjski osuđen, dok je sisačko-moslavačka županica, koja nikada nije bila osuđena, morala odstupiti… – kazao je Banac.

Za slučaj Dubravke Šuice, Banac je rekao da nije mislio da se takvo nešto može dogoditi.

Inače, zanimljivo je dodati kako je profesor Ivo Banac gostovao u izdanju Bujice umjesto Željke Markić.

O ostalim temama o kojima su razgovarali možete pogledati na linku ispod, a pitanje Dubrovnika i dubrovačke politike počinje od 49 minute:

 

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Ukinimo vinjete za Pile, a svim građanima omogućimo besplatan promet oko Grada

Dulist

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist