Aktualno

[VIDEO] Mato Franković: Nikad nikome neću izaći u susret koristeći ovlasti gradonačelnika

[VIDEO] Mato Franković: Nikad nikome neću izaći u susret koristeći ovlasti gradonačelnika

Mato Franković obratio se danas javnosti po pitanju kaznene prijave koju je podnio protiv Orsata Zovka, vlasnika Dubrovačke televizije koju je DORH odbacio.

-Obzirom da su u javnom prostoru izrečene tvrdnje da je DORH potvrdio kako sam govorio neistinu vezano za izjave oko traženja novca od vlasnika DUTV-a, želim jasno reći sljedeće. DORH smatra da u kontekstu kaznene prijave koju sam podnio nema elemenata kaznenog djela te da se kazneni progon za navedena djela vrši o privatnoj tužbi što u potpunosti poštujem. Sukladno tome u budućnosti ćemo nastaviti navedene radnje – istaknuo je Franković.

-Rješenje DORH-a dokazuje da navedeni iskazi sva tri sudionika sastanka, mene osobno, Potrebice i Zovka potvrđuju moje izjave o traženom iznosu i načinu djelovanja Dubrovačke televizije. Zabrinjavajuće je da je vlasnik DUTV-a iznosio neistine tvrdeći da je loš odnos počeo od takozvane afere Lokrum. To je neistina obzirom da je odnos iskrivljavanja istine i diskretidiranja mene osobno započeo kao što je i sam najavio – mjesec dana nakon našeg zajedničkog održanog sastanka, a na temu Ulice Kardinala Stepinca u veljači 2020. godine – rekao je Franković. Druga neistina, kako navodi, u iskazu Zovka je kako je vršen pritisak od strane gradske uprave na novinara DUTV-a s ciljem da ne objavi informacije vezane za aferu Lokrum.

-Prava istina je sljedeća. Novinar DUTV-a Pasko Tomaš u komunikaciji s predsjednikom Gradskog vijeća na temu financiranja DUTV-a putem sjednica Gradskog vijeća, nudio pred Parlamentarne izbore da ne objavljuje ništa vezano za Lokrum već da isto napravi nakon izbora. Međutim, predsjednik Gradskog vijeća je rekao kako Gradska uprava nema namjeru ništa zataškavati za Lokrum i sve nepravilnosti da će se sankcionirati što je i napravljeno. Nakon ove komunikacije koja je bila 22. lipnja, DUTV je počeo s objavljivanjem vijesti vezano za Lokrum – naveo je Franković.

-Cilj je mene osobno diskreditirati, prvotni ciljevi su bili novac, a nakon toga izmjene i dopune GUP-a, povlađivanje samo određenom nekretninskom lobiju. Nikad nikome na bilo kakav način neću izaći u susret koristeći položaj i ovlasti gradonačelnika – poručio je među ostalim. Na pitanje hoće li tražiti ukidanje imuniteta saborskog zastupnika u ovom slučaju, Franković je naglasio da će o tome raspravljati mandatno imunitetno povjerenstvo.

-Osoba sam koja poštuje institucije i kada povjerenstvo odluči skinuti imunitet, ja ću se sukladno tome odazvati i prihvatiti – rekao je.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica je među ostalim naveo da Pasku Tomašu ‘nitko nije prijetio, pristiskao ga ili uvjetovao da bilo što radi na bilo koji način’.

-Ako tvrdi da je netko to radio, volio bih da se to izreče – rekao je Potrebica.

Franković je naveo kako je u jednom trenutku tražio policijsku zaštitu.

-Znate da ovaj posao nije lak i ja sam ga prihvatio i smatram ga časnim poslom – kazao je.

Cijelu press konferenciju možete pogledati u nastavku.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist