Grad

VIDEO // LMT STUDIO USUSRET FESTI Don Toma: A što bi ti naš sveti Vlaho bez svojih trombunjera’

Od kamena, na kamenu stoji kip, stoji, gleda, sluša i šuti. Baš kako dolikuje jedno sijedom, mudrom starcu, a k tome još i svecu. I upravo zato što šuti potrebni su mu jaki glasnogovornici. I gdje bi on našao snažnije, jače glasnogovornike od svojih trombunjera – riječi su don Tome Lučića iz predivnog videa ‘Kameni starac’, kojega je ususret Festi sv. Vlaha na društvenoj mreži objavio LMT studio.

-Oni su ti koji najavljuju početak njegove Feste. Oni su ti koji krče puteve za procesije i za sve prigode i mimohode ovim gradom i njegovom okolicom pa u današnje vrijeme i šire po velikom dijelu Hrvatske. Trombunjeri svetoga Vlaha su časni, ozbiljni i odgovorni ljudi. Oni čuvaju tradiciju i identitet ovoga grada, ovoga kraja i mogao bi slobodno reći i čitavog hrvatskog naroda na svoj način kao povijesne postrojbe iz ovoga kraja, iz ovoga dijela svijeta. Sveti Vlaho čuva njih i nadam se da oni isto tako bdiju i čuvaju svetoga Vlaha – govori don Toma i spominje se knjižice OŠ Lapad iz 2016. godine pod naslovom ‘A što bi mi bez tebe sveti Vlaho’. Dom toma je naslov te knjižice parafrazirao u ‘A što bi ti naš sveti Vlaho bez svojih trombunjera’.
-Živio sveti Vlaho i njegovi trombunjeri – zaključio je don Toma.

Podsjetimo i kako su prošle godine LMT studio i Manjgura s ponosom predstavili film ‘Dubrovački trombunjeri – Vjera, ponos i tradicija’.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ OŠTRO O SINDIKALISTU ČISTOĆE ‘Ogriješio se o radne obveze i konfliktna je osoba. Ne zaslužuje moju pažnju’

Dulist.hr

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

Dulist

[VIDEO] Mišo Sorić: ‘Sav grad što je pao u Mokošici, surgo se u mene u vrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija