Grad

VIDEO // LMT STUDIO USUSRET FESTI Don Toma: A što bi ti naš sveti Vlaho bez svojih trombunjera’

VIDEO // LMT STUDIO USUSRET FESTI Don Toma: A što bi ti naš sveti Vlaho bez svojih trombunjera'

Od kamena, na kamenu stoji kip, stoji, gleda, sluša i šuti. Baš kako dolikuje jedno sijedom, mudrom starcu, a k tome još i svecu. I upravo zato što šuti potrebni su mu jaki glasnogovornici. I gdje bi on našao snažnije, jače glasnogovornike od svojih trombunjera – riječi su don Tome Lučića iz predivnog videa ‘Kameni starac’, kojega je ususret Festi sv. Vlaha na društvenoj mreži objavio LMT studio.

-Oni su ti koji najavljuju početak njegove Feste. Oni su ti koji krče puteve za procesije i za sve prigode i mimohode ovim gradom i njegovom okolicom pa u današnje vrijeme i šire po velikom dijelu Hrvatske. Trombunjeri svetoga Vlaha su časni, ozbiljni i odgovorni ljudi. Oni čuvaju tradiciju i identitet ovoga grada, ovoga kraja i mogao bi slobodno reći i čitavog hrvatskog naroda na svoj način kao povijesne postrojbe iz ovoga kraja, iz ovoga dijela svijeta. Sveti Vlaho čuva njih i nadam se da oni isto tako bdiju i čuvaju svetoga Vlaha – govori don Toma i spominje se knjižice OŠ Lapad iz 2016. godine pod naslovom ‘A što bi mi bez tebe sveti Vlaho’. Dom toma je naslov te knjižice parafrazirao u ‘A što bi ti naš sveti Vlaho bez svojih trombunjera’.
-Živio sveti Vlaho i njegovi trombunjeri – zaključio je don Toma.

Podsjetimo i kako su prošle godine LMT studio i Manjgura s ponosom predstavili film ‘Dubrovački trombunjeri – Vjera, ponos i tradicija’.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović