Zanimljivosti

VIDEO: “HEP-ova obećanja – ne drže vodu”

VIDEO: "HEP-ova obećanja - ne drže vodu"

Dok je u tijeku odluka o gradnji štetne i neisplative hidroelektrane Ombla, pogledajte kako nam je HEP "prodavao maglu" u slučaju HE Lešće i koje su strašne posljedice te hidroelektrane

koja je uništila najljepši dio Dobre, njen kanjon – piše Đuro Capor, proslijedivši i dokumentarac o gradnji HE Lešće, sve kako bi se, napisao je u mailu, Dubrovčani upoznali „sa svim rizicima vezanima uz HEP-ove projekte temeljene na zastarjeloj dokumentaciji i obećanjima koja kao i njihove brane ne drže vodu“.

– Hidroelektrane nisu ni zelene ni jeftine, stvaraju ogromne gospodarske štete, uništavaju turizam, prirodu i njene korisne funkcije. Dolazi do potpunog poremećaja u podzemnim vodama.

Istovremeno, svim se silama zaustavlja optimalan vid energije za Hrvatsku – solarna energija. Investicije u solarnu energiju su na razini kućanstava pa nema megalomanskih gradnji i monopola HEP-a, ali otvaraju širom Europe brojna radna mjesta.

Utjecaj na okoliš je mali, čuva se prirodna baština, ali i izbjegavaju ogromni poremećaji, gospodarska šteta te se čuvaju korisne gospodarske funkcije rijeka (pitka voda, turizam, normalne podzemne vode, prirodne retencije od poplava, pročišćavanje vode)…

HEP prisvaja naše rijeke, uništava ih. Uništava se strateški resurs Hrvatske: PITKA VODA! – poručio je Đuro Capor.
O HE Lešće pogledajte u videu.  

http://youtu.be/pENLdLOQAEc

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist