Grad

Grad uskoro raspisuje natječaje za spomenike braniteljima i djeci poginuloj u Domovinskom ratu

Grad uskoro raspisuje natječaje za spomenike braniteljima i djeci poginuloj u Domovinskom ratu

Na sastanku s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata održanom ovog četvrtka, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković izvijestio je o procesima koje je Grad Dubrovnik pokrenuo za izgradnju spomenika braniteljima i spomenika djeci poginuloj u Domovinskom ratu te postajama Križnog puta za Srđ.

U sljedećem razdoblju Grad namjerava raspisati dva javna natječaja za izradu likovnih rješenja spomen obilježja. U povjerenstvo za verifikaciju natječajnih programa bit će uključeni i predstavnici braniteljskih udruga, a kako je naglasio gradonačelnik Franković, cilj je do Dana dubrovačkih branitelja 6. prosinca 2022. završiti spomenik poginuloj djeci te odmah nakon toga započeti s radovima na postavljanju spomenika braniteljima.

Ovaj rok postavljen je i za završetak izgradnje postaja Križnog puta na Srđu, koji počinje ulaznim portalom na donjoj postaji na magistrali i penje se serpentinama postojećom memorijalnom stazom, koja će se također urediti. Autor memorijalnog ulaza je arhitekt i akademik Nikola Bašić, a za realizaciju ovog projekta Ministarstvo hrvatskih branitelja obvezalo se osigurati polovicu potrebnog iznosa.

Jedna od tema na sastanku bilo je i financiranje rada udruga. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, sa suradnicima, prezentirao je novi Javni poziv za ove udruge kojim je pojednostavljena prijava i povećan iznos za sufinanciranje projekata i programa te sada ukupno iznosi 280.000,00 kuna.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist