Aktualno

VIDEO/FOTO Nema više žute škole!

Nema više ‘male’ žute škole u Čokolinu! Naime, iako se najavljivalo kako će radnici Texo Moliora zgradu škole sravniti sa zemljom za dva do tri dana, do temelja je srušena već ovog popodneva.

Radovi se odvijaju punom parom te će se, sudeći po njihovoj dinamici, uskoro krenuti i s gradnjom nove velike škole na Montovjerni. Dodajmo i kako se u Dubrovniku ovime nakon pune 33 godine gradi nova škola, što je gradonačelnik Franković istaknuo u nekoliko navrata.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik kao investitor ishodio je u travnju 2018. građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije – dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna. Planiranim projektom zadovoljit će se suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, potrebe nastavnog programa i kapaciteti za organizaciju jednosmjenske nastave za učenike od prvog do osmog razreda. Škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja, 8 nižih i 8 viših.

Postojeća građevina nadograđuje se za jedan kat i dijelom spušta u podrum te se prostorno prilagođava i povezuje s dogradnjom. Dograđeni dio školske zgrade imat će također četiri etaže (podrum, prizemlje i dva kata), dok se sportska dvorana povezuje s prostorima u podrumu. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa. Investicija je vrijedna nešto više od 70 milijuna kuna s PDV-om.


Pročitajte još

Stožer donio novu odluku o maskama

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U ŽUPANIJI U 10 godina dvostruko veći broj djece s prekomjernom težinom

Andrea Falkoni Račić

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija