Aktualno

VIDEO/FOTO Nema više žute škole!

VIDEO/FOTO Nema više žute škole!

Nema više ‘male’ žute škole u Čokolinu! Naime, iako se najavljivalo kako će radnici Texo Moliora zgradu škole sravniti sa zemljom za dva do tri dana, do temelja je srušena već ovog popodneva.

Radovi se odvijaju punom parom te će se, sudeći po njihovoj dinamici, uskoro krenuti i s gradnjom nove velike škole na Montovjerni. Dodajmo i kako se u Dubrovniku ovime nakon pune 33 godine gradi nova škola, što je gradonačelnik Franković istaknuo u nekoliko navrata.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik kao investitor ishodio je u travnju 2018. građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije – dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna. Planiranim projektom zadovoljit će se suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, potrebe nastavnog programa i kapaciteti za organizaciju jednosmjenske nastave za učenike od prvog do osmog razreda. Škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja, 8 nižih i 8 viših.

Postojeća građevina nadograđuje se za jedan kat i dijelom spušta u podrum te se prostorno prilagođava i povezuje s dogradnjom. Dograđeni dio školske zgrade imat će također četiri etaže (podrum, prizemlje i dva kata), dok se sportska dvorana povezuje s prostorima u podrumu. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa. Investicija je vrijedna nešto više od 70 milijuna kuna s PDV-om.


Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist