Aktualno

UGOSTITELJI NA MUKAMA Stižu konobari iz Vijetnama, Bangladeša i Indije!?

UGOSTITELJI NA MUKAMA Stižu konobari iz Vijetnama, Bangladeša i Indije!?

Tijekom idućih sezona u hotelima i restoranima diljem županije mogli bismo vidjeti radnike iz Tajlanda, Ban­gladeša, Vijetnama, Indije i ostalih država takozvanog ‘istočnog bazena’.

Naime, predsjednica Ceha ugostite­lja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Farčić najavila je za DuList kako će se krajem siječnja ugostite­ljima, hotelijerima te svima zaintere­siranima iz uslužnih djelatnosti pre­zentirati mogućnost uvođenja radnika upravo iz tog područja. Nedostatak radne snage za sektor turizma i ugosti­teljstva već dugi niz godina predstavlja problem broj jedan. Farčić ističe kako je situacija iz godine u godinu sve više zabrinjavajuća i alarmantna te je sve teže pronaći radnu snagu.

— Upravo tim povodom, organizirali smo prezentaciju s trgovačkim druš­tvom Astra koje dovodi djelatnike iz istočnog bazena. Želimo na ovaj način pomoći, obzirom kako su se države u okruženju već iscrpile što se tiče radne snage. Morat ćemo razmišljati o tim dalekom zemljama kao jednom od mogućih prijedloga rješenja za prona­lazak radne snage – rekla je Farčić.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist