Aktualno

UGOSTITELJI NA MUKAMA Stižu konobari iz Vijetnama, Bangladeša i Indije!?

Tijekom idućih sezona u hotelima i restoranima diljem županije mogli bismo vidjeti radnike iz Tajlanda, Ban­gladeša, Vijetnama, Indije i ostalih država takozvanog ‘istočnog bazena’.

Naime, predsjednica Ceha ugostite­lja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Farčić najavila je za DuList kako će se krajem siječnja ugostite­ljima, hotelijerima te svima zaintere­siranima iz uslužnih djelatnosti pre­zentirati mogućnost uvođenja radnika upravo iz tog područja. Nedostatak radne snage za sektor turizma i ugosti­teljstva već dugi niz godina predstavlja problem broj jedan. Farčić ističe kako je situacija iz godine u godinu sve više zabrinjavajuća i alarmantna te je sve teže pronaći radnu snagu.

— Upravo tim povodom, organizirali smo prezentaciju s trgovačkim druš­tvom Astra koje dovodi djelatnike iz istočnog bazena. Želimo na ovaj način pomoći, obzirom kako su se države u okruženju već iscrpile što se tiče radne snage. Morat ćemo razmišljati o tim dalekom zemljama kao jednom od mogućih prijedloga rješenja za prona­lazak radne snage – rekla je Farčić.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista.

Pročitajte još

Ibrica Jusić jedan je od kandidata za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Dulist

POMOĆ ZA DUBROVČANE Pridružite se humanitarnoj akciji za 26 djece

Dulist

NENO ALARM Hrvatska dobiva sustav uzbunjivanja koji pomaže kod brzog pronalaska nestale djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija