Aktualno

VIDEO / FOTO Kad zapjevaju mali kolendari i Djed Božićnjak navrati poslušati!

VIDEO / FOTO Kad zapjevaju mali kolendari i Djed Božićnjak navrati poslušati!

U ljetnikovcu Bunić Kaboga ove nedjelje je održana zasigurno naljepša godišnja priredba – Kolenda Kabogi!

Mali kolendari, polaznici Radionice kolende i božićne pjesme, nastupili su uz umjetničke voditeljice Paolu Dražić Zekić i Sanju Dražić. Ovi mali čuvari tradicije oživjeli su vrtove, tarace ljetnikovca donoseći običaje kolendavanja dubrovačkog kraja.

Večer je započela Kolendom iz Rijeke dubrovačke u trijemu ljetnikovca, koji je udaljen svega nekoliko metara od same rijeke. Zatonska kolenda, Dubrovačka kolenda, Cavtatska kolenda, Kolenda Gospi Kalamota, Prožurska Kolenda, Mljetska kolenda, Velalučka kolenda, Blajsko veseljenje, Kolenda iz Ponikava bile su na sinoćnjem programu, koji su izveli pjevači i orkestar ispred prepunog gledališta u prekrasnom prostoru gotičko renesansnog ljetnikovca, spomenika kulture i dubrovačke ladanjske arhitekture iz 16. stoljeća.

Na kraju programa pjevale su se božićne pjesme s porukom mira. Male kolendare na kraju je posjetio Djed Božićnjak, koji je prolazeći pokraj ljetnikovca začuo pjesmu i veselje malih kolendara.

Ovaj jedinstveni program, Kolenda Kabogi, održava se treću godinu zaredom, u organizaciji Matice Hrvatske Dubrovnik i Zaklade Caboga Stiftung.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist