Aktualno

FOTO/VIDEO Pogledajte kako je srušen Kraljevićev objekt u Uvali Lapad

FOTO/VIDEO Pogledajte kako je srušen Kraljevićev objekt u Uvali Lapad

Jutros je počela deložacija i rušenje objekta ‘Lapad Beach’ u vlasništvu tvrtke Magros dubrovačkog ugostitelja Vedrana Kraljevića u Uvali Lapad.

Naime, novi koncesionar, tvrtka Dubrovački zalasci sunca, započela je s radovima uređenja plaže, dok su pristup objektu i plaži zapriječili zaštitari.

Kraljević smatra kako je Upravni sud presudio njemu u korist te da je on još uvijek zakoniti koncesionar na tom području s ugovorom potpisanim s Dubrovačko-neretvanskom županijom 2004. godine, a koji vrijedi do 2019. godine pa je time današnje rušenje objekta protuzakonito te predstavlja uništenje njegove imovine.

Upravni sud u Splitu ovog rujna donio je presudu meni u korist. Poništeno je rješenje Ministarstva pomorstva koje je osnova za raspisivanje nove koncesije, a presuđeno je da mi imamo valjan ugovor, koji nikad nije bio raskinut, već je i dalje na snazi, što znači da smo mi i danas koncesionari. Mi smo njih na sve to upozoravali, digli smo i tužbu prije ishođenja idejnog projekta i oni su sve to jako dobro znali. Poslali smo im i presudu Upravnog suda, ali su i to ignorirali. Upustili su se u ovo i toliko su se zapetljali da se svakim potezom sve više urušavaju – ističe Vedran Kraljević.

-Ovo što je radila Županija te svi koji su s njima surađivali, a uvijek je riječ o pojedincima, teško su se ogriješili o zakon. Ne uvažavaju sud, a to je žalosno. Kakvi su to lokalni šerifi kad im sud ne znači ništa. Ovo što smo jutros doživjeli je mene i suprugu dovelo do predinfarktnog stanja. Za ne vjerovati koliko ti ljudi imaju drskosti – rekao nam je Kraljević.

-Imamo 24 zaposlena, a četiri člana obitelji tu rade. Na ovakav način, bez trunke pravnog utemeljenja, djelovati jest primjer klasničnog nasilja. To im je očajna mjera, jer će sve biti presuđeno u našu korist – dodao je Kraljević, koji je danas podnio prijedlog privremene mjere Općinskom sudu, kao i kaznenu prijavu DORH-u i USKOK-u.

Materijalnu štetu Kraljević mjeri u milijunima kuna.
-Sve su nam izbacili, sve srušili, uništili. Kompletna infrastruktura, kanalizacijski sustav, struja, voda, čitava oprema. Nisu nam dozvolili pristup svemu tome, a to je pomorsko dobro gdje bi svi trebali imati pristup. Moja obitelj je sada ostala bez ičega. Vjerujem sudu, nemam alternative. Kao što sam i prvi put bio uvjeren, tako sam i sada – zaključio je Kraljević.

Današnja akcija uslijedila je nakon obavijesti koju je tvrtka Dubrovački zalasci sunca uputila večer prije. U obavijesti su istaknuli kako, prema ugovoru, koncesionirano kupalište mora biti uređeno do ljeta iduće godine.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist