GradPolitika

‘Vićan je lagao, nismo izgubili nikakve novce’

'Vićan je lagao, nismo izgubili nikakve novce'

Bivši dubrovački gradonačelnik na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo se i na gostovanje Pera Vićana na Dubrovačkoj televiziji, konkretno na njegove navode o javnoj garaži.

-Više je neistina rečeno, ali idemo redom. Na stranicama HNS-a danas ili sutra stavit ćemo pročišćeni tekst ugovora između Grada, PBZ-a i Midia grupe. U tom ugovoru se jasno kaže ‘ako Grad Dubrovnik plati 40 milijuna kuna prestaju osve obaveze i prema Midia grupi i rema PBZ-u i Grad Dubrovnik nema nijednu obavezu’. To stoji u članku 2. ugovora – rekao je Vlahušić.

-Druga neistinita stavka koju je Vićan iznio je da je Grad izgubio novce koje je Garaža Dubrovnik, odnosno Midia grupa dužna Gradu u iznosu od 6,8 milijuna kuna, i prema Sanitatu od 1.8 tisuća kuna. U članku 3. ugovora koji ćemo objaviti stoji da ako Grad ispuni svoje obveze, Garaža Dubrovnik u cjelosti plaća te dugove – kaže Vlahušić te dodaje kako je o ova dva uvjeta, također u ugovoru ovisilo zaustavljanje arbitraže između Grada Dubrovnika i Midia grupe teško 263 milijuna kuna, koje je trenutno u tijeku pred HGK.

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist