Politika

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘Gruške večeri će se održavati od lipnja do rujna. To će biti zimski festival tijekom ljeta’

ANDRO VLAHUŠIĆ 'Gruške večeri će se održavati od lipnja do rujna. To će biti zimski festival tijekom ljeta'

Kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić sa članovima je platforme Dubrovnik-naš grad ove srijede u parku Luja Šoletića održao konferenciju za medije na temu ‘Gruž – pješačka i kreativna četvrt’. Objašnjavajući zašto je park Luja Šoletića izabran za lokaciju konferencije, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Nataša Gabričević rekla je da je ‘primjer kako bi trebale izgledati zelene oaze po Gradu’.
-S druge strane, primjer je što smo s njime napravili u prošlom mandatu. Bilo je prekrasno uređeno područje, danas vidimo da je malo zapušteno. Usudim se reći da u protekle četiri godine gradska uprava nije niti obojala klupe. U blizini se nalazi tržnica koja nije dovršena. Projekt je bio spreman za realizaciju još 2017. godine. Imamo stanje kakvo smo ostavili – rekla je Gabričević. Mario Tevšić naglasio je da su mlade i kreativne industrije u TUP-u jedna od ljepših priča Grada.
-To je nešto što podupiremo jer cijelom Dubrovniku daje novi sadržajniji oblik. Pomaganje njima i gradnja takvog Gruža i atmosfere u Gružu jest nešto što ćemo raditi na način da ćemo svakog petka zatvarati ovaj unutarnji dio parka za promet, stvarat ćemo programe na placi, koja će dobiti novi izgled i sadržaj. To, spojeno s novim sadržajem u TUP-u, učinit će Gruž – centrom modernog i urbanog Dubrovnika – rekao je Tevšić.
Vlahušić je rekao da je datum ‘kad počinju Gruške večeri je drugi tjedan lipnja, 15 dana nakon što preuzmemo Grad Dubrovnik’.
-Tada kreće prva od redovitih večeri koje će krenuti od 15. lipnja do 15. rujna. To će biti de facto zimski festival tijekom ljeta u Gružu na kojem će naši sugrađani za 30-ak kuna moći imati hranu, za 20-ak kuna imati čašu vina i pivo – naglasio je. Spomenuo je i projekt magistrale na Nuncijati.
-Stvarno molim mog prvog susjeda i prijatelja iz Hrvatskih cesta da sjednemo odmah u lipnju i da damo rok kada će se cesta, koja je isprojektirana od mosta do Ilijine glavice napraviti. Ako ništa, poduzet ću poluradikalan dio – zamolit ću premijera da Grad o svome trošku iskopa pothodnik sukladno projektnoj dokumentaciji na mjestu gdje će biti i da djeca s Nuncijate mogu sigurno prolaziti – rekao je među ostalim Vlahušić. Također, naglasio je da u GUP-u Grada Dubrovnika postoji mogućnost da Gruž u cijelosti postane pješačka zona.
-Prva ideja je najbolja koju je još 2007. godine studio 3LHD i Marko Dabrović predložio – da se uz grušku obalu napravi položeni tunel – istaknuo je među ostalim.
Izbori 2021.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist