Sport

VEČERAS GALATASARAY Opasni Turci s visokim ambicijama!

VEČERAS GALATASARAY Opasni Turci s visokim ambicijama!

Osam je reprezentativaca – stranaca u redovima Galatasaraya. Na njima počiva sve, a samo igrači koji su probali igrati u ‘pečalbi’ znaju vam objasniti što znači biti stranac i koliku to odgovornost nosi.

Činjenica da su bogati Turci već nekoliko godina u sastavu odlučili zadržati Slobodana Nikića i Vjekoslava Paskovića govori nam da su njihovim učinkom i zadovoljni. No, uz Mlađana Janovića, upravo će se od ove dvojice igrača i u srijedu protiv Juga, ali i tijekom sezone tražiti najviše.

– Mi ćemo pokušati odigrati što bolji meč i spremiti se za subotnji ogled s Partizanom u Beogradu. Igrati protiv Juga u Dubrovniku je jedno od najtežih gostovanja u Europi, ali dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo izvući dobar rezultat – kazao je Slobodan Nikić, koji je vrlo dobro upoznat s činjenicom da će utakmica imati i humanitarni karakter: “Pratimo sva zbivanja preko vaše stranice. To znači da će tribine biti ispunjene – veselim se tome”.

Govoriti o prednostima i nedostacima kada su u pitanju vrhunske momčadi i igrači uvijek je nezahvalno, ipak Nikić smatra kako je najveća Jugova prednost činjenica da trener Miho Bobić računa na kompletnu momčad, dok se igra Galatasaraya bazira na osam stranaca i teško je izdržati taj tempo.

– Jug je momčad koja već dugo igra zajedno, a Galatasaray gradi momčad iz početka. Na našu žalost, mi smo od početka sezone do danas odigrali samo jednu pravu utakmicu i to protiv Primorja, dok ih je Jug odigrao dvadesetak. Sigurno će nam olakšati činjenica da ne igra Nikša Dobud, ali ne smijemo se opustiti jer Dobud nije Jug. U sastavu Dubrovčana igra puno prvaka i opasnost prijeti sa svih strana – završio je Nikić.

I dok Slobodan Nikić pokriva ulogu centra, Vjekoslav Pasković je neumorna radilica kojoj je svaki trener zahvalan.

– I pored svih ulaganja u Dubrovnik smo došli hendikepirani neigranjem ozbiljnih utakmica. Osim Primorja i turnira u Australiji ne možemo reći da smo igrali pravu službenu utakmicu. Nedostajat će nam ta rutina jakih utakmica. Zbog svega toga nemamo pravo prijetiti Jugu u Dubrovniku, nego odigrati najbolje što možemo i tražiti našu šansu – kaže Pasković, objasnivši kako pored osmorice stranaca u klubu ima nekoliko mladih, potencijalnih reprezentativaca, ali koji nisu maksimalno posvećeni vaterpolu.

Za kraj smo Vjeku Paskoviću postavili jasno i konkretno pitanje. Je li, s obzirom na sva ulaganja, pred momčad Galatasaraya postavljen cilj ulaska na final six u Barceloni?

– Jest. Naravno da je postavljen s ovakvom momčadi. Imamo kvalitetu i iskustvo i pred nama je veliki broj utakmica. Puno je bodova u igri i treba biti strpljiv. Nedostaje nam malo širine, ali dat ćemo sve od sebe.

Utakmica Jug CO – Galatasaray igra se večeras u 19 sati na bazenu u Gružu. Sav prihod utakmice namijenjen je liječenju Pava Hađije.

Izvor: VK Jug CO

Pročitajte još

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist