Hrvatska

Prodaje se ‘Sveti Mihovil’. Danas vrijedi 2,8 milijuna kuna, a nekada je bio ‘čudo neviđeno’

Prodaje se 'Sveti Mihovil'. Danas vrijedi 2,8 milijuna kuna, a nekada je bio 'čudo neviđeno'

Policija prodaje svoje legendarno plovilo, brod ‘Sveti Mihovil’ s početnom cijenom licitacije 2.240.000,00 kuna. Brod se prodaje u viđenom stanju, a procijenjena tržišna vrijednost broda je 2.800.000,00 kuna.

Plovilo je proizvedeno 1999. godine u Vela Luci, u brodogradilištu Greben. Izrađeno je od stakloplastike, gliserske forme trupa s izraženim dubokim V (forme) koja omogućava plovidbu punom snagom po moru jačine 3 po WMO-u, a smanjenom snagom po moru jačine 5.

Trup je od čistog jednostrukog laminata, a paluba i nadgrađe su u sendvič izvedbi s jezgrom od ekspandiranog PVC-a. Osim vodonepropusnim pregradama, plovilo je ukrućeno i rešetkastim nosačima. Paluba je ravna bez krajnje bočne ograde kako bi prijelaz na druga plovila po nemirnom moru bio što lakši, a za sigurnost kretanja su ugrađeni brojni rukohvati od nehrđajućeg čelika. Na krmenom dijelu se nalazi gumenjak s plastičnim dnom, a na palubu ga podiže dizalica.

Nadgrađe je podijeljeno u tri cjeline: palubni toalet, mali salon i prostor kormilarnice. Osim iz kormilarnice brodom se može upravljati s flybridgea koji je opremljen osnovnim instrumentima. Iz kormilarnice se stepenicama silazi u potpalublje koje se sastoji od dvije cjeline: prostor za boravak posade u prednjem i strojarnice u stražnjem dijelu. Prostor za posadu se sastoji do velikog salona, potpuno opremljene kuhinje, spremišta, hodnika te kabina i kupaonica.

Brod se nalazi u raspremi od 2018. godine u luci Lora u Splitu, a detalji prodaje mogu se pronaći na ovom linku. 

Fotografija: PU dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist