Hrvatska

Prodaje se ‘Sveti Mihovil’. Danas vrijedi 2,8 milijuna kuna, a nekada je bio ‘čudo neviđeno’

Policija prodaje svoje legendarno plovilo, brod ‘Sveti Mihovil’ s početnom cijenom licitacije 2.240.000,00 kuna. Brod se prodaje u viđenom stanju, a procijenjena tržišna vrijednost broda je 2.800.000,00 kuna.

Plovilo je proizvedeno 1999. godine u Vela Luci, u brodogradilištu Greben. Izrađeno je od stakloplastike, gliserske forme trupa s izraženim dubokim V (forme) koja omogućava plovidbu punom snagom po moru jačine 3 po WMO-u, a smanjenom snagom po moru jačine 5.

Trup je od čistog jednostrukog laminata, a paluba i nadgrađe su u sendvič izvedbi s jezgrom od ekspandiranog PVC-a. Osim vodonepropusnim pregradama, plovilo je ukrućeno i rešetkastim nosačima. Paluba je ravna bez krajnje bočne ograde kako bi prijelaz na druga plovila po nemirnom moru bio što lakši, a za sigurnost kretanja su ugrađeni brojni rukohvati od nehrđajućeg čelika. Na krmenom dijelu se nalazi gumenjak s plastičnim dnom, a na palubu ga podiže dizalica.

Nadgrađe je podijeljeno u tri cjeline: palubni toalet, mali salon i prostor kormilarnice. Osim iz kormilarnice brodom se može upravljati s flybridgea koji je opremljen osnovnim instrumentima. Iz kormilarnice se stepenicama silazi u potpalublje koje se sastoji od dvije cjeline: prostor za boravak posade u prednjem i strojarnice u stražnjem dijelu. Prostor za posadu se sastoji do velikog salona, potpuno opremljene kuhinje, spremišta, hodnika te kabina i kupaonica.

Brod se nalazi u raspremi od 2018. godine u luci Lora u Splitu, a detalji prodaje mogu se pronaći na ovom linku. 

Fotografija: PU dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

PRIJELAZ NA EURO U prvim danima 2023. što više koristite kartice

Dulist

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

Dulist

Predsjednik Ustavnog suda imat će veću plaću od Milanovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija